Alexandru Meszar: „Meciul de la Pitești? Un meci egal cu șapte ani!”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 30, 2020 with No Comments

Dușul rece cu Rapid pare să fi adus un plus de determinare în tabăra UTA-ei, lucru vizibil și la conferința de presă desfășurată azi la sediul clubului.

Primul interlocutor fiind Alexandru Meszar: „Ne-am dorit foarte mult să sărbătorim promovarea după meciul cu Rapid, ne-am și pregătit. Nu a fost să fie, dar nu facem o tragedie din asta. UTA este în continuare pe primul loc, cu cele mai mari șanse la promovarea directă. Are nevoie doar de un singur punct pentru a câștiga campionatul. Avem în continuare încredere în valoarea, ambiția și profesionalismul jucătorilor și staff-ului tehnic. Ei ne-au adus până aici, deci au dovedit că pot. Ei sunt obligați să demonstreze pentru ei, pentru noi și în primul rând pentru Arad că pot… Acest meci este egal cu șapte ani (n.a. este vorba de anii care au trecut de la începerea noului proiect UTA, pornit din Liga 4-a Arad) și suntem convinși că la final vom promova. Sperăm că fără baraj” a declarat  Alexandru Meszar.

Clubul angajase o firmă de evenimente din Oradea, ce ar fi creat un show în Piața Avram Iancu (acolo unde au fost prezenti 500 de suporteri ai „Bătrânei Doamne”),  dacă UTA ar fi obținut punctul promovării matematice cu Rapidul, dar, din păcate, totul s-a contramandat. Cu costuri, bineînțeles. „A costat, dar nu e o problemă, finalul este important. Nu poți avea șapte ani de continuitate fără să coste. Fiecare sărbătoare sau fiecare eșec costă” a precizat promotorul proiectului UTA, care – probabil – va urmări meciul de duminică, cu argeșenii, la Arad: „Nu este încă definitivată lista cu oficiali ai clubului, care în contextul procolului este limitată, însă lumea știe că eu nu am efectuat deplasările lungi și a fost cu noroc. Sper că va fi și acum la fel” a mai spus Alexandru Meszar.

Laszlo Balint: „Suntem bărbați, iar spiritul din vestiar ne va duce către îndeplinirea obiectivului”

La finalul partidei cu Rapid, o parte dintre suporterii UTA-ei au adresat reproșuri jucătorilor, considerați principalii vinovați pentru ratarea promovării directe la capătul meciului cu Rapid. A fost nevoie de intervenția lui Laszlo Balint pentru a concilia cele două tabere. Concis, mesajul adresat fanilor a fost: „Aveți încredere în noi până la final!”.

În ciuda reproșurilor adresate celor din iarbă, suporterii si-au exprimat sprijinul pentru tehnicanul „alb-roșiilor”: „Eu le mulțumesc pentru încredere, pentru că asta înseamnă că tot ce am făcut în ultimul an, nu numai eu, ci împreună cu băieții, contează pentru niște oameni care iubesc acest club și – până la urmă – se pricep la fotbal. Eu am ieșit după meciul cu Rapid în fața suporterilor și i-am rugat să aibă încredere în noi, pentru că noi suntem aceiași de până la întreruperea campionatului. Este foarte adevărat că din punct de vedere sportiv această pandemie ne-a cam bulversat, ne-a transformat și nu în bine, din punct de vedere sportiv. Este o evidență pe care nu o putem nega, dar eu sunt convins că, având acel spirit de care am dat dovadă inclusiv la meciul de la Mioveni și nu numai, putem reuși ceea ce ne-am propus. Vestiarul, jucătorii au arătat unitate, solidaritate, au demonstrat că sunt puternici, atât din punct de vedere individual, cât mai ales colectiv. Pe scurt, au demonstrat unitate de grup și eu sunt convins că acest spirit ne va duce către rezultatul necesar pentru îndeplinirea obiectivului. Acum, când meciul de la Pitești e și mai aproape, suporterilor le transmit același lucru, să creadă în noi până la final. Drumul către succes nu este niciodată simplu și ușor. Mereu ne vom întâlni cu obstacole, cu dificultăți. Cel puțin în sport, în momentele grele mereu vor veni contestatarii și cumva se va arunca cu pietre în noi. Fie că vorbim la propriu sau la figurat, dar suntem bărbați și ne asumăm acest lucru. Este foarte important să avem puterea să acceptăm și criticile și să știm să ne focalizăm toată energia într-un scop pozitiv, care să ne ajute să demonstrăm ceea ce putem în momentul în care ieșim pe teren” a declarat Laszlo Balint.

Întrebat dacă disputa din Trivale e cea mai importantă sau cea mai grea din cariera sa de antrenor, Balint a adăugat: „Eu nu știu dacă asta cântărește mai mult sau mai puțin în tot ceea ce înseamnă economia acestui meci. Adică dacă este important sau gre pentru Balint sau pentru Tomozei (n.a. tehnicianul utist a fost însoțit la întâlnirea cu presa de fundașul Marius Tomozei). Este important pentru toată lumea și – până la urmă – cu toții suntem în fața pasului decisiv pentru atingerea unei performanțe importante pentru CV-ul fiecăruia. Nu doar pentru CV-ul meu sau pentru cel al lui Tomi, că e aici lângă mine…Absolut toată lumea își dorește să se adauge o performanță importantă la un club extrem de important și atunci contează foarte mult atitudinea colectivă pe care o să arătăm la acest meci”.

Înainte de debutul play-offului, dar și pe parcursul său, „principalul” arădenilor susținea că aspectul mental va conta mult si va putea face diferența între combatante. „După ceea ce am văzut zilele acestea la antrenament, eu zic că vom ajunge la ora meciului foarte bine din acest punct de vedere. S-a demonstrat, am zis la începutul play-off-ului, că acest aspect al concentrării, al părții mentale, va fi decisiv. Și s-a întâmplat nu doar meciurile noastre, ci și în celelalte din plat-off, când rezultatele au fost decise pe greșeli individuale. Așadar mentalul e important, mai ales când joci pe fondul lipsei de activitate competițională. Apoi, există și factorul presiunii. Nu știu cât de mult se simte din afară, dar, credeți-mă, în momentul în care ajungi la ora meciului oficial este o presiune fantastică pentru toată lumea implicată. Consumul emoțional este foarte mare și atunci trebuie să dăm dovadă de tărie de caracter în fața unui asemenea meci. Ca să ieși bine trebuie să gestionezi momentele psihologice, pentru că ele au existat și vor exista, sunt sigur, și duminică. Din păcate, noi am suferit la anumite meciuri în acest play-off din punctul ăsta de vedere, sper că am învățat din greșeli. Băieții mi-au transmis acest lucru prin modul în care s-au prezentat la antrenamente în aceste zile și sunt convins că o să ajungem să dăm dovadă de forță, de tărie de caracter, dar și de valoare până la urmă, în momentul în care o să intrăm pe teren la Pitești” a mai precizat Laszlo Balint.

Marius Tomozei: „Să dăm tot ce avem mai bun pe teren și cu siguranță ne vom bucura la final!”

Marius Tomozei a fost probabil cea mai importantă absență a UTA-ei în play-off-ul care poate decide promovarea în Liga 1. Fundaşul dreapta a suferit o accidentare la gleznă la începutul lunii iunie şi nu a putut fi utilizat de Laszlo Balint.

Absența lui Cristi Bustea îi oferă șansa lui „Tomy” să evolueze încă din primul minut la Piteşti. „Din punctul meu de vedere va fi un meci frumos, cu două echipe bune, cu trofeul pe masă. Chiar având absențe importante  precum cele ale lui Bustea, care s-a descurcat foarte bine ca fundaș dreapta și Romario (n.a. Moise), eu am încredere mare în acest grup și, cu siguranță, după acest meci ne vom bucura de promovare și toată lumea din acest oraș va fi fericită. Din punctul meu de vedere sunt la 100%, de două săptămâni mă antrenez foarte bine, colegii au încredere în mine și dacă Mister va decide să joc sper să o fac bine și să îmi ajut echipa. Nu am ritmul meciului, dar nu cred că contează atât timp cât am ambiție și dăruire” a spus experimenatul fotbalist.

Chiar dacă are și partide la nivelul primului eșalon, Marius Tomozei recunoaște: „Meciul este foarte important pentru mine, ca și pentru restul băieților. Ne batem pentru promovare, pentru un trofeu. Nu contează cine e pe locurile 2 și 3, noi trebuie să ne facem treaba și să terminăm primii. Vrem să dăm tot ce avem mai bun pe teren și cu siguranță ne vom bucura la final. Mergem la victorie, sperăm ca statistica nefavorabilă gazdelor să rămână așa și după ultima etapă” a adăugat fundașul „Bătrânei Doamne”.

Marius Tomozei a contabilizat 1.895 de minute în actuala stagiune pentru UTA, în 22 de partide, dintre care 21 ca titular.

No Comments

Comments for Alexandru Meszar: „Meciul de la Pitești? Un meci egal cu șapte ani!” are now closed.