Neluț Roșu, al doilea transfer al UTA-ei

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 05, 2020 with No Comments

UTA a parafat azi al doilea transfer, cel al mijlocașului Neluț Roșu, campion al României în urmă cu trei ani, în tricoul Viitorului Constanța. Fotbalistul născut la Cluj Napoca, pe 5 iulie 1993, a fost caracterizat drept „un jucător important” de către Bogdan Apostul, impresarul prin intermediul căruia UTA l-a achiziționat.

Neluț Roșu a fost juniorul celor de la CFR Cluj, iar la nivel de seniori s-a afirmat la Luceafărul Oradea, în liga secundă. În 2012-2013 debuta pe prima scenă, la Concordia Chiajna, unde a evoluat timp de trei ani. În 2014-2015 a trecut la FC Botoșani, iar turul stagiunii 2015-2016 l-a petrecut la CFR Cluj. A urmat revenirea la Chiajna, pentru ca, în 2016-2017, să trăiască cea mai frumoasă realizare de până acum: a câștigat campionatul României cu Viitorul Constanța. A urmat un transfer în Bulgaria, la Levski Sofia, iar în 2018 s-a întors în țară și a jucat la Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș.

„Mă bucur că am ajuns aici, cred că e un pas important în cariera mea. Am ales să vin aici cu sufletul, mi-a plăcut proiectul prezentat. Sperăm să începem foarte bine campionatul, obiectivul va fi play-off-ul. La toate echipele la care am fost mi-a plăcut să mă bat sus, la fel îmi doresc și aici, să ducem UTA sus, unde îi este locul. Îi felicit pe băieți pentru promovare, am văzut că suporterii au făcut o atmosferă extraordinară în oraș! Sunt minunați, iar echipa e iubită” a fost prima declarație a polivalentului mijlocaș.

„În ciuda presiunii venită de la echipe importante, a ales să vină lângă noi. Acoperă mai multe poziții în mai multe sisteme, are capacitate foarte bună de efort. Sunt convins că se va integra perfect pentru ceea ce îmi doresc de la vestiar” a remarcat Laszlo Balint.

Foto: Viorel Muscă

 

No Comments

Comments for Neluț Roșu, al doilea transfer al UTA-ei are now closed.