Adrian Ţolea: „PSD se poziţionează încă o dată împotriva arădenilor”

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 02, 2016 with No Comments

Adrian Ţolea

Încercând să îşi promoveze „soldaţii” fideli, PSD atacă tot ce prinde, consideră Adrian Ţolea, consilier judeţean PNL.

“Mai nou, li s-a căşunat pe Aeroportul Arad, respectiv pe contractul dintre această instituţie şi compania Join Airlines. Prin vocea vicepreşedintelui Adrian Todor, PSD intoxică opinia publică şi încearcă să-şi acumuleze capital electoral.

Prima mare eroare este legarea investiţiei Aeroportului de acest contract cu Join Airlines. Investiţia este o parte a proiectului, demarată înainte cu doi ani de semnarea contractului cu Join Airlines. O decizie corectă, necesară, nu şi suficientă. Contractul cu Join Airlines, sau cu o altă firmă contractantă trebuie să întregească această investiţie. Ce nu înţelege domnul Todor este că acest contract, valabil, normal şi în derulare, s-a încheiat între Aeroportul Arad şi compania respectivă, nu între Consiliul Judeţean şi Join Airlines. Există instituţii subordonate, cum e cazul Aeroportului, care au personalitate juridică, au putere de decizie şi, mai ales, au posibilitatea de a se autofinanţa. Consiliul Judeţean este acţionarul majoritar, dar domnul Todor nu înţelege aceste lucruri deşi are impresia că, în calitatea dobândită în urma unor alegeri îi implică automat şi suficientă experienţă administrativă.

O altă eroare masivă este că, în opinia PSD, Aradul nu are nevoie de această investiţie, adică de modernizarea Aerogării. Domnule Todor, spuneţi răspicat arădenilor că vă opuneţi ca Aradul să aibă aeroport. Poate preferaţi ca arădenii să meargă în Oltenia să ia avionul spre Germania, Austria sau Spania, ca urmare a sugestiilor (adică dictării) şefului de drept al PSD Arad, senatorul de Dolj, Mihai Fifor.

În plus, PSD atunci când s-a aflat la guvernare a scos, cu mâna ministrului Ioan Rus, Aradul din masterplanul de transporturi, ceea ce înseamnă că nu putem beneficia de fonduri europene, nu putem să ne dezvoltăm în această direcţie, decât cu resurse proprii. Culmea, tot reprezentanţii PSD vin acum să ne dea lecţii, după ce în repetate rânduri au pus frână dezvoltării municipiului şi judeţului.

Poziţia Consiliului Judeţean este simplă: dorim finalizarea parteneriatului dintre Join Airlines şi Aeroportului Arad sau cu o altă companie de operare, dorim curse aeriene şi, mai ales, dorim ca arădenii să beneficieze de o legătură aeriană cu Europa, implicit cu întreaga lume. Consiliul Judeţean va face orice efort pentru ca Aeroportul Arad să fie funcţional, să servească interesele economice, turistice şi sociale ale judeţului” declară Adrian Ţolea.

No Comments

Comments for Adrian Ţolea: „PSD se poziţionează încă o dată împotriva arădenilor” are now closed.