Accident grav în Ungaria, în apropiere de Nădlac. Vama Nădlac II a fost închisă

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 15, 2017 with No Comments

accident-2

Accident grav pe autostradă, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Nădlac, pe sensul de intrare în România

În accident au fost implicate un autocar – care venea din Hamburg şi avea ca destinaţie Bucureşti – cu numere de România în care se aflau 25 de cetăţeni români şi mai multe autovehicule – un TIR, două autoturisme şi un microbuz cu numere de Bulgaria.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului a ajuns la cinci, existând și numeroși răniți.

Potrivit unui comunicat MAI, transmis AGERPRES, pentru a interveni la misiunile de salvare și acordare a asistenței medicale de urgență, la locul evenimentului au fost trimise o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) și două ambulanțe de prim ajutor SMURD (tip B) din cadrul ISU Arad, precum și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) de la ISU Timiș.

”Totodată, la acest moment, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad este prealertat pentru a interveni în cazul în care situația o impune. De asemenea, ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care poate fi trimis de urgență în zonă, în caz de nevoie. La nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Arad și Timiș sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgență din Ungaria, intervenția comună a structurilor din cele două țări fiind realizată conform procedurilor operaționale stabilite. Acțiunile salvatorilor se derulează în condiții dificile, având în vedere ceața densă și vizibilitatea redusă” se arată în comunicat.

Vama Nădlac II a fost închisă, în această dimineaţă, în urma unei solicitări formulate de către autorităţile statului vecin. Traficul a fost deviat prin Vama Nădlac I, respectiv pe DN7.

„Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului rutier în apropiere de frontieră, iar din această cauză traficul pe intrarea în România a fost deviat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului în PTF Nădlac I” a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliția de frontieră din România nu a putut preciza pentru ce perioadă va fi închisă Vama Nădlac II.

No Comments

Comments for Accident grav în Ungaria, în apropiere de Nădlac. Vama Nădlac II a fost închisă are now closed.