25 Octombrie, Ziua Oștirii Române

Written by admin. Posted in Istorie

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 19, 2016 with No Comments

armata

25 Octombrie este ziua ce marchează gloria OSTAȘULUI ROMÂN și îi așterne jertfa vrednică în Pantheonul recunoștinței naționale.

Este sărbătoarea de cinstire a tuturor ostașilor prin a căror luptă dreaptă a fost eliberată glia străbună, momentul de împlinire a bucuriilor tuturor înaintașilor. Ca în fiecare an, Garnizoana Arad organizează activități menite să amintească și să cinstească lupta și jertfa Armatei Române, astfel:

  • 20.10 – în poligonul Felnac se desfășoară “Cupa 25 Octombrie la Tir”, începând cu ora 1300;

  • 21.10 – la Școala Gimnazială “Caius Iacob” orele 1100, se desfășoară evenimentul “Ziua Armatei României în școli” organizat de CMJ Arad la care participă militari ai UM 01249 Arad;

  • 25.10 – Începând cu ora 1000 la Monumentul Ostașului Român (în Piața Avram Iancu) se va desfășura ceremonialul militar și religios urmat de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Îi așteptăm cu drag pe toți veteranii de război, cadrele militare în rezervă și retragere precum și pe toți cei ce doresc să fie alături de noi la acest ceas aniversar.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la ofiţerul de relaţii publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”: căpitan Călin SAS; telefon 0744-600068.

No Comments

Comments for 25 Octombrie, Ziua Oștirii Române are now closed.