„Ziua Porţilor Deschise“ la Jandarmeria Arad

Written by florin lucian coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on aprilie 10, 2014 with No Comments

Aproape 300 de copii, însoţiţi de părinţi şi profesori, au vizitat azi sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, cu prilejul evenimentului derulat sub titulatura „Ziua Porţilor Deschise“.

Copii de toate vârstele, atât din grădiniţe cât şi din şcoli sau licee, alături de cei care i-au însoţit, au avut prilejul să îi cunoască pe jandarmi, să se familiarizeze cu o parte din misiunile pe care aceştia le desfăşoară, să cunoască tehnica, materialele de intervenţie şi de comunicaţii aflate în dotare.

Cu acest prilej, jandarmii au prezentat exerciţii demonstrative specifice misiunilor pe care le desfăşoară în mod curent. De asemenea, exerciţiile cu câinii de serviciu au fost foarte interesante, evenimentul de azi fiind un bun prilej pentru ca aceştia să-şi demonsteze abilităţile în cadrul exerciţiilor de căutare şi salvare în mediul natural, de detectare a explozivilor, de agresivitate pentru intervenţie, dar şi de dresaj.

O surpriză pentru vizitatori a fost prezentarea unui exerciţiu de către o elevă din clasa a III-a C a Şcolii Gimnaziale nr. 5 din Arad. Irina Panin, la numai nouă ani, a dovedit că îşi poate dresa câinele în vârstă de 11 luni, demonstrând că între om şi animalul său de companie se poate forma o  relaţie specială.

Jandarmii arădeni au mulţumit celor ce i-au vizitat şi au obţinut de la aceştia promisiunea că vor reveni şi cu alte ocazii.

[nggallery id=144]

No Comments

Comments for „Ziua Porţilor Deschise“ la Jandarmeria Arad are now closed.