Ziua Mondială a Asistenței Sociale: Viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , ,

Published on martie 19, 2024 with No Comments

Astăzi, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale, sărbătorim dedicarea și eforturile asistenților sociali din Arad și din întreaga lume. Desfășurată sub egida „Viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare”, această zi ne oferă prilejul de a vedea rolul pe care asistenții sociali îl au în integrarea în societate a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, oferindu-le acestora sprijin pentru a depăși provocările vieții și a-și atinge potențialul maxim.

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Asistenței Sociale pune accent pe importanța colaborării între instituții, dar și cu societatea civilă, fie că aceasta este reprezentată de organizații non-guvernamentale, mediu de afaceri sau cetățeni, scopul fiind crearea unei comunități mai echitabile și mai incluzive.

„Mă bucur că domeniul asistenței sociale în Arad a reușit să acceseze pe de-o parte fonduri europene pentru dotări, iar din bugetul local au fost finanțate proiecte de dezvoltare, astfel încât cei aflați în nevoie să poată beneficia de ajutor, pentru că nu trăim doar pentru noi ci și pentru a-i ajuta pe ceilalți, la fel și comunitatea, orașul trăiește pentru el dar și pentru cei cu care soarta a fost mai puțin favorabilă, mă gândesc la tânăra generație. Prin investițiile pe care administrația locală le face în asistență socială reușește să aducă în comunitate tineri pe care să îi formăm, iar comunitatea să aibe de câștigat. Le urez tuturor celor implicați în activitățile sociale „La mulți ani!” și multă putere de muncă.” a declarat, primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

În Arad, asistenții sociali se implică activ în diverse domenii, de la combaterea sărăciei și a excluziunii sociale la sprijinirea copiilor și a familiilor aflate în dificultate, la protejarea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

 „Astăzi este o zi specială, sărbătorim Ziua Mondială a Asistenței Sociale, zi dedicată celor care își desfășoară activitatea în domeniul asistenței și protecției sociale din cadrul instituțiilor publice, a ONG-urilor sau a voluntarilor care ne sunt mereu alături. Direcția de Asistență Socială Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad a ținut să marcheze această zi,  printr-o conferință dedicată acestei sărbători. Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, dorim să le mulțumim tuturor asistenților sociali pentru profesionalismul, dăruirea și compasiunea de care dau dovadă în fiecare zi” a declarat, directorul general DAS Arad, Oana Pârvulescu.

Munca asistenților sociali este esențială pentru a:

  • Asigura accesul la servicii sociale de calitate pentru toți, indiferent de statutul social, economic sau cultural;
  • Proteja drepturile și demnitatea copiilor, bătrânilor, persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile;
  • Combate sărăcia, excluziunea socială și discriminarea;
  • Promova incluziunea socială și participarea activă a tuturor cetățenilor la viața comunității.

„Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru toți. Împreună putem să ne implicăm mai mult în acest domeniu, să sprijinim munca asistenților sociali, prin voluntariat, prin donații către proiecte sociale sau măcar printr-o mai mare empatie și solidaritate”. a conchis Oana Pârvulescu.

 

No Comments

Comments for Ziua Mondială a Asistenței Sociale: Viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare are now closed.