Ziua Internațională a Rromilor sărbătorită la Complexul Curcubeu

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 07, 2017 with No Comments

Consiliul Local al Municipiului Arad, prin Directia de Dezvoltare și Asistență Comunitară, a organizat azi un spectacol dedicat „Zilei Internationale a Rromilor”. Evenimentul s-a derulat la Complexul Social Intercultural Curcubeu, cu participarea copiilor și părinților de etnie rromă din Arad.

„În data de 8 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Rromilor. Este un eveniment deosebit, pe care îl organizăm în fiecare an, aici la centrul Curcubeu. După cum puteţi vedea sunt copii şi tineri deosebiţi, care au realizat un spectacol special în care sunt prezentate tradiţiile, dansurile, obiceiurile și meseriile lor. Cred că doar cunoscându-le cât mai mult istoria, cultura, specificul, putem să-i înţelegem şi în acest fel să eliminăm discriminarea care mai există încă în societatea noastră. Eu doresc tuturor rromilor „La Mulți Ani” de ziua lor și să nu uite că fără școală va fi mult mai greu să răzbați în viață” a declarat Oana Pârvulescu, director general la Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad.

Ziua Internațională a Rromilor, marcată la 8 aprilie în fiecare an, a fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaționale a Rromilor, care s-a desfășurat la Varșovia.

No Comments

Comments for Ziua Internațională a Rromilor sărbătorită la Complexul Curcubeu are now closed.