Zero la zero, aproape zero fotbal…

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Published on septembrie 30, 2023 with No Comments

UTA a rămas datoare și la ultima apariție din acest an pe Stadionul „Francisc Neuman”, în condițiile în care se va muta la Oradea, pentru meciurile considerate „acasă”. Datorită lucrărilor de schimbare a gazonului și lucrărilor aferente, alb-roșii vor disputa toate meciurile din campionat și cupă pe „Iuliu Bodola”, cel mai probabil până la începutul anului viitor.

Cei peste 7.000 de suporteri au plecat, din nou, cu un gust amar, după o prestație, din nou, departe de așteptări a favoriților, la capătul partidei în compania celor de FC Voluntari. A fost un 0-0, în care UTA s-a apropiat de ceea ce se numește fotbal doar în primele treizeci de minute ale primei reprize. A arătat ambiție și determinare, transpuse într-un fotbal de angajament, cu presiune și dominare, impulsionată de aceeași tribună la înălțime.

Așa au venit și ocaziile, cele mai mare ale lui Micovschi (min. 13) și Fabry (min. 22). Micovschi a fost bine lansat de Cooper, a rămas singur cu portarul ilfovenilor, dar șutul său a fost parat de acesta. Fabry, la rândul său, a pătruns impetuos în careu, a ajuns aproape de linia de fund și dintr-un unghi închis a trimis puțin peste vinclu.

Trupa lui Poenaru și Dună a avut o singură oportunitate în această primă jumătate de oră, dar Andre a trimis cu capul peste poartă. Scăpată cu față curată, Voluntariul a echilibrat jocul și s-a apropiat tot mai periculos de careul lui Iacob, reușind ca în decurs de două minute să obțină patru cornere la poarta arădeană. La unul dintre ele, Matricardi putea înscrie dar mingea a fost deviată de Freitas tot în corner.

Același Matricardi a făcut un henț în careu, dar cei din camera VAR au decis că mâna acestuia a fost lipită de pământ în momentul în care a atins mingea și jocul a continuat fără ca UTA să beneficieze de lovitură de pedeapsă.

Din păcate, pauza nu s-a dovedit un sfetnic bun pentru Mircea Rednic. Acesta l-a schimbat pe Diogo Rodrigues, care a acuzat o lovitură la spate, l-a coborât pe Stahl fundaș dreapta, iar în atac i-a dat credit lui Ofosu. Lipsa meciurilor „în picioare” se simte însă vizibil la un jucător care mizează pe tehnică în regim de viteză. Lent și previzibil, acesta nu a fost în stare să depășească nici un adversar, a ales cele mai neinspirate soluții, stârnind murmure de dezaprobare în tribună.

UTA a mizat în continuare pe cartea atacului, mai ales pozițional, dar jucătorii păreau că înoată în gol. Micovschi a mai ridicat pulsul tribunei, prin câteva curse periculoase, iar la una dintre ele l-a găsit foarte bine în careu pe Fabry, dar slovacul a trimis din nou peste poartă.

Per ansamblu, în partea a doua a meciului, jocul ambelor echipe a scăzut foarte mult ca și calitate. Pase greșite, date la adversar, execuții ratate, finalizări imprecise, decizii neinspirate. Cu „bateriile” parcă descărcate, UTA a părut tot mai lipsită de forță, în ciuda intrărilor lui Rareș Pop, Marku sau Vucenovic. Alb-roșii puteau da lovitura în minutele de prelungiri, dar Fabry a șutat din careu puțin pe lângă poartă, iar UTA pierde din nou puncte importante pe teren propriu.

Prestația neconvingătoare a fost taxată de suporteri, iar o parte dintre cei care au abonamente la Tribuna I i-au cerut socoteală lui Mircea Rednic. „Ai făcut cea mai slabă echipă din Liga 1”, i-au strigat câțiva spectatori, iar acesta, nervos a replicat total neinspirat cu un „Ce vreți, bă, ce vreți?”.

UTA se mută la Oradea, dar, prin prisma situației din clasament, viitorul se anunță plin de semne de întrebare. Asta și în condițiile în care va fi lipsită de energia tribunei, dată de suporteri, fiind clar că doar o parte dintre aceștia o vor însoți la Oradea.

UTA: Fl. Iacob – Rodriguez (46 Ofosu), Benga, Stolnik, Abeid – C. Mihai (71 Rareș Pop), Freitas – Stahl, Fabry, Micovschi (71 Marku) – Cooper (71 Vucenovic). Pe bancă: Kucher, Stanciu, Markov, Dumitrașcu, Holst. Antrenor: Mircea Rednic

FC Voluntari: Collardo – Boboc, Matricardi, Paz, Andres, D. Andrei (66 Voican) – Ricardinho (85 Cocian), Rață, Sigurjonsson (90+1 Bozickovic) – Florea (66 Nemec), Dumiter (66 Carnat).

Pe bancă: Vâlceanu – Niță, Crepulja, Armaș. Antrenori: Ilie Poenaru și Marin Dună

Au arbitrat: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – George Neacșu (Câmpulung Muscel), Romică Bârdeș (Pitești). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj).

No Comments

Comments for Zero la zero, aproape zero fotbal… are now closed.