Zeci de persoane din Ususău s-au îmbolnăvit de trichineloză

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 25, 2014 with No Comments

Aproape 50 de localnici din comuna Ususău, județul Arad, s-au îmbolnăvit cu trichineloză după ce au consumat carne de mistreţ la “pomana porcului.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, un număr de 49 de cazuri de trichineloză au fost înregistrate, începând de vineri, în trei sate aparţinând de comuna Ususău, fiind vorba despre pacienţi cu vârste curpinse între 2 şi 73 de ani, care au consumat carne de mistreţ la “pomana porcului”.

Bolnavii au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Arad, iar 23 au fost internaţi, câţiva în stare foarte gravă, în timp ce o parte au refuzat internarea şi au primit tratament la domiciliu.

Managerul spitalului, dr. Teodora Olariu, a declarat, marţi, că o pacientă de 61 de ani a murit, în noaptea de luni spre marţi, din cauza complicaţiilor.

Conform sursei citate, femeia a suferit complicaţii cardiace, a paralizat, iar ulterior inima i-a cedat, încercările de resuscitare, care au durat o oră, fiind fără rezultat.

“În trei cazuri, evoluţia bolii a fost severă. Pacienta care a decedat a suferit o serie de complicaţii, fiind adusă la spital prea târziu, în stare de inconştienţă. Celelalte două cazuri, printre care soţul femeii care a decedat, sunt stabile în acest moment, dar unul dintre bolnavi este în stare de comă”, a declarat Olariu.

Reprezentanţii DSP spun că pacienţii provin din satele Ususău, Dorgoş şi Bruznic, toate aparţinând de comuna Ususău. Ei s-au îmbolnăvit după ce, recent, au participat la “pomana porcului” la o familie din localitate.

“Carnea consumată nu a fost testată trichineloscopic”, a declarat şefa DSP, Laura Nicolescu, care a precizat că în acest caz are loc o anchetă epidemiologică.

No Comments

Comments for Zeci de persoane din Ususău s-au îmbolnăvit de trichineloză are now closed.