Victorie sub semnul enormei șanse!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 06, 2023 with No Comments

UTA a reușit să se impună în această seară la Oradea în meciul cu Dinamo, scor 2-1 (1-1), ajutată însă și de șansă. Elevii lui Mircea Rednic au fost conduși încă din debutul meciului, au reușit să egaleze până la pauză, iar golul victoriei a venit dintr-un penalty, în prelungiri. Dinamo a făcut cel mai bun meci din acest campionat, dar a plătit tribut ratărilor și gafelor din apărare.

A fost un debut de meci în care UTA a avut o ușoară superioritate, iar Micovschi a ratat prima ocazie cu un șut din interiorul careului după o centrare a lui Fabry.

Dinamo avea să dea însă lovitura la prima acțiune ofensivă, prin Denis Politic. Acesta a primit mingea în banda stângă, a făcut o „bicicletă” la marginea careului, Căpușă a urmărit cu admirație procedeul, fără să aibă însă vreo reacție. Dinamovistul a intrat în careu și a șutat la colțul scurt, Iacob a fost și el surprins și… 0-1!

UTA a acuzat lovitura primită și abia după zece minute a reușit să se apropie periculos de poarta lui Golubovic, dar goal-keeper-ul „câinilor” l-a blocat inspirat pe Luckassen din poziție de unu la unu.

Dinamoviștii s-au dovedit în continuare mai periculoși. În minutul 26 Politic nu a reușit să concretizeze o centrare foarte bună a lui Ghezali, iar după trei minute Stolnik l-a blocat în ultimul moment pe Ilic. Mingea respinsă de croat a ajuns din nou la Politic care a tras însă imprecise, mult pe lângă poartă.

Tripleta arădeană Micovschi – Fabry – Ofosu, în care Rednic își punea speranțe, a părut anihilată de defensiva dinamovistă, iar tehnicianul UTA-ei a făcut prima mișcare. L-a trimis încă din minutul 33 pe Ofosu la vestiare, trimițându-l pe Stahl în banda dreaptă. O alegere inspirată, noul intrat fiind mult mai prezent în joc prin incursiuni în viteză și centrări care au destabilizat apărararea „câinilor”.

În minutul 36 Dinamo avea să rateze o altă ocazie notabilă, prin fostul utist Cristi Costin, șutul acestuia fiind blocat initial de Iacob și respins apoi de Stolnik.

Pe fondul ratărilor dinamoviste, UTA a reușit să restabilească egalitatea. Căpușă a avansat pe flancul drept, a centrat în forță, Bena a luftat și Micovschi a urmărit excelent, reușind să înscrie printr-o execuție la „sacrificiu”, din alunecare, la colțul lung al porții apărate de Golubovic. Al treilea gol consecutiv marcat de Claudiu Micovschi în ultimele trei jocuri, pentru 1-1.

Dinamo a încercat să „muște” și pe finalul reprizei, dar din nou Stolnik a fost la locul potrivit, în minutul 44, când a respins din fața porții mingea centrată de Politic.

Partea a doua a suferit la capitolul spectacol fotbalistic, fiecare dintre combatante preferând să o blocheze pe cealaltă. Freitas și Cristi Mihai au închis mult mai bine culoarele în zona mediană, Politic și Ghezali au acuzat parcă efortul din prima repriză, iar primele 20 de minute din a doua repriză au curs fără evenimente notabile. Încurajată de suporteri, UTA a încercat să forțeze. Stolnik a trimis o lovitură de cap în minutul 66, dar Golubovic a fost la post, iar Omondi a avut o execuție ciudată, cu o centrare care a căzut pe bara transversală.

Dinamo a redevenit însă din nou periculoasă, cu două ocazii mari. În minutul 78, Ghezali a dejucat pasul la offside făcut de fundașii UTA-ei, a intrat în careu, l-a driblat ușor pe Căpușă, apoi, singur cu Iacob în față, a avut un puseu de altruism și i-a așezat mingea portughezului Gregorio la marginea careului mic. Ușor surprins, acesta a șutat în piciorul lui Căpușă, venit întru-un plonjon disperat. Șansă monumentală pentru Dinamo, urmată la doar două minute distanță de șutul la vinclu al lui Costin, respins de Iacob în corner.

Fabry, marcat „la sânge” de dinamoviști pe toată durata meciului, fără realizări notabile, a fost și el schimbat. Locul său a fost luat de Rareș Pop, în minutul 82, iar acesta va impulsiona atacul arădean. Șarjele UTA-ei au adus corner după corner, Cooper și-a trecut și el în cont o ocazie, iar la una din centrările arădenilor în careul lui Golubovici a apărut faza din minutul 88. Într-un duel cu același Cooper, Homawoo a lovit mingea cu mâna în careu. După trei minute de deliberări în camera VAR, arbitrul Moroiță s-a deplasat la monitorul de la marginea terenului și a luat rapid decizia de a acorda penalty.

Freitas a luat mingea, s-a concentrat, și a șutat puternic, în dreapta lui Golubovici, care, deși a ghicit colțul, a trebuit să se recunoască învins. Un gol uriaș, de trei puncta, pentru că până la final nu s-a mai întâmplat nimic, atacurile disperate ale dinamoviștilor fiind respinse cu calm de arădeni.

Fluierul final a fost salutat cu o explozie de bucurie, atât pe teren cât și în tribune, iar rezultatul o propulsează la finalul turului pe UTA într-o zonă mai liniștită, pe locul zece. Asta însă după un meci în care elevii lui Mircea Rednic au avut o prestație sub ceea ce au arătat în ultimele partied, și au beneficiat și de foarte, foarte multă șansă.

UTA: Fl. Iacob – Capușă, Conte, Stolnik, Dumitrașcu – Freitas, C. Mihai – Micovschi (68 Omondi), Fabry (82 Rareș Pop), Ofosu (34 Stahl) – Luckassen (68 Cooper). Pe bancă: Kucher –Iurasciuc, Omondi, Stahl, Cooper. Antrenor: Mircea Rednic

Dinamo: Golubovic – Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr – N. Roșu (72 Iglesias), Bena (83 Larrucea), Ilic – Ghezali, Abdallah (68 Gregorio), Politic (83 Bani). Pe bancă: Began, Moura, I. Roșu, Patriche, R. Grigore. Antrenor: Ovidiu Burcă

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Ciprian Danșa (Satu Mare), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș). Camera VAR: George Găman (Craiova), Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova).

No Comments

Comments for Victorie sub semnul enormei șanse! are now closed.