Victorie pentru liniște

Written by admin. Posted in Top News

Tagged: , , , ,

Published on martie 05, 2022 with No Comments

UTA era „condamnată” la victorie în partida cu CS Mioveni, o triplă motivație stând la baza obținerii acestui rezultat. În primul rând îndepărtarea de locul de baraj, în perspectiva unui play-out ce se anunță mai mult decât disputat. Apoi, prezența pe un loc (7-8) de baraj pentru Conference League, unul de moral pentru gestionarea viitoarelor înfruntări. Și, deloc de ignorat, bonusul finaciar, tradus în 315.000 euro, față de doar 250.00 cât se oferea pentru locul nouă în clasament.

Războiul din Ucraina s-a făcut simțit și în tribunele arădene, fanii din galerie afișând un banner pe care era scris: „Stay Strong Ukraine”. Mesajul a fost completat și de neaoșa scandare fotbalistică cu patru litere, „m, i, u, e”, în altă ordine, adresată de această dată lui Vladimir Putin.

Chiar dacă partida a început prudent, în minutul 3 Shlyakov a căzut în careu, însă „centralul” Chivulete a dictat doar aut de poartă. Era prima decizie controversată dintr-un adevărat „lanț al slăbiciunilor” pe care și le-a trecut în cont prăpăstiosul fluieraș.

Asta în condițiile în care centralul bucureștean a judecat numeroase faze cu dublă măsură, dovedindu-se mai mult decât neinspirat în luarea deciziilor majore. Prima a venit în minutul 20, atunci când Batha a pierdut mingea la 40 de metri de poartă, Blănaru a recuperat, a pasat pentru Tomczyic și acesta a căzut după un contact cu Shlyakov. Deși reluările au dovedit că impactul dintre cei doi a avut loc în afara careului, Chivulete a fluierat fără remușcări penalty.

Sanoh a fructificat lovitura de pedeapsă, 0-1, iar meciul se anunța și mai greu pentru UTA în fața unei apărări masive și bine organizate a Mioveniului. Oaspeții s-au mulțumit cu apărarea rezultatului de pe tabelă, iar UTA a fost nevoită să forțeze egalarea. Miculescu a ratat o ocazie bună din fața porții, iar șutul lui Vorobjovas a fost respins de Popescu, goal-keeper-ul oaspeților. Mult dorita egalare a venit în minutul 39, în urma unei faze fixe. Ubbink a executat un corner, scurt, pentru Miculescu, acesta a depășit un adversar, a intrat în careu și a centrat, dar mingea a fost atinsă cu mâna de nou intratul Balauru, interpus pe traiectorie. Chivulete a făcut semn ca jocul să continue, dar asistentul Stelian Slabu a ridicat fanionul, semnalând infracțiunea. După un moment de confuzie, centralul a dictat penalty. A executat sigur Cardoso, 1-1, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Repriza secundă a început într-o notă de dominare clară a UTA-ei. Erico a trimis cu capul pe lângă în urma unui corner, lui Otele i s-a pus o piedică în careu, dar Chivulete a văzut fault în atac, iar golul izbăvitor părea tot mai aproape. Spre entuziasmul celor aproximativ 4.500 de fani, acesta avea să vină în minutul 63. Benga l-a lansat pe Miculescu, plecat la limita offside-ului, acesta a intrat în careu, dar în locul unui șut la poartă a preferat să se întoarcă, a pasat pentru Cardoso, acesta a trimis mingea prin fața porții, unde Otele a împins-o în plasă, 2-1.

Reușita i-a obligat pe cei de la Mioveni să facă pasul în față, fără a dovedi însă forța ofensivă necesară. Cardoso și Otele au făcut de câteva ori „franjuri” defensive oaspeților, după care canadianul Ongaro i-a luat locul lui Dumitru Cardoso. Au urmat trei ocazii uriașe pentru arădeni. Ongaro a șutat în plasa laterală după ce a fost lansat perfect de Otele, apoi africanul a rămas singur cu portarul, dar în locul unui șut la poartă sau o pasă pentru Ongaro, singur în fața porții goale, a preferat un dribling. Ongaro a trecut el în rol de pasator, l-a găsit perfect pe Miculescu la marginea careului mic, dar șutul acestuia a fost respins de Popescu.

O adevărată sarabandă a ratărilor, dar scorul final aduce puțină liniște în tabăra alb-roșie. Finalul a fost frumos, cu jucători aclamați la scenă deschisă și gazonul invadat de copii, dornici de autografe sau fotografii cu favoriții.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Vorobjovas, Batha, – Miculescu, Ubbink (90+2 Dima), Otele (85 Matei)- Cardoso (73 Ongaro). Antrenor: Ionuț Badea

Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Baravykas, Hrezdac, Dangubic, Laukzemis.

Mioveni: Popescu – Lixandru, Iacob (40 Balaur, 78 Voinea), Garutti – Oancea, Panait (70 Dumitriu), Vereș, Trif – Blănaru (70 Coșereanu), Tomczyik, Sanoh (78 Wright). Antrenor: Alexandru Pelici. Rezerve: Ducan – Șerbănică, Dat, Rădescu.

 

No Comments

Comments for Victorie pentru liniște are now closed.