Valeriu Zgonea: “Pe noi ne preocupă crearea de locuri de muncă, atragerea de investiţii străine şi ne concentrăm în acest an în special pe agricultură” (FOTO-VIDEO)

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on martie 21, 2014 with No Comments

Liderii Social-democrații sunt interesați ca fiecare administrație publică locală să poată atrage fonduri europene pentru dezvoltarea unor proiecte de investiții, indiferent de culoarea politică a primarului, a declarat vineri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, într-o vizită făcută la Arad. Alături de acesta s-a mai aflat şi  ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu. şi vicepreşedintele PSD Ioan Mocioalcă. Valeriu Zgonea a făcut referire la performanţele economice ale guvernului Ponta, trecând în revistă investiţiile străine, inflaţia, absorbţia fondurilor europene sau creşterea economică. „Am avut un an bun 2013, inflaţia a fost aproape cea mai mică din Europa, producţia industrială a crescut cu zece la sută din ianuarie 2013 până în ianuarie 2014, iar absorbţia fondurilor europene a fost satisfăcătoare, crescând cu 200-300 la sută faţă de guvernele anterioare. Pe noi ne preocupă crearea de locuri de muncă, atragerea de investiţii străine şi ne concentrăm în acest an în special pe agricultură. Păcat că unii au părăsit barca guvernării, fiindcă am făcut lucruri bune împreună şi chiar avem cu ce să ne lăudăm“, a declarat Zgonea.

Tot vineri, Mircea Costoiu a vizitat cele două universităţi arădene, cărora le-a recunoscut meritele pentru ceea ce s-a făcut în ultimii ani în domeniul învăţământului superior, la Arad. „Atâl la Universitatea Vasile Goldiş, cât şi la Universitatea Aurel Vlaicu, am găsit paşi foarte mari făcuţi în infrastructură, câteva centre de cercetare extraordinare şi am venit în mod special pentru faptul că Universitatea Aurel Vlaicu a câştigat un proiect finanţat din fonduri europene, de 13 milioane de lei, într-o concurenţă extraordinară, în ţară fiind doar şapte universităţi care au reuşit să obţină astfel de finanţări. Trebuie spus că, pe acest program pe care Universitatea Aurel Vlaicu a câştigat finanţarea, toate fondurile au fost absorbite“, a declarat Costoiu. Acesta a avut şi o întâlnire la Chişineu Criş, cu profesorii arădeni.

Însoţiţi de primarul Crişului, Gheorghe Burdan, şeful Cameri Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi ministrul Mihnea Costoiu au vizitat cea mai important investiţie din Chişineu Criş, fabrica de utilaje agricole Maschio Gaspardo.

Din delegaţia PSD aflată la Arad a făcut parte şi secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Gabriel Călin Onaca. În prezenţa Prefectului Cosmin Pribac, acesta a discutat la Chişineu Criş cu oamenii de afaceri arădeni, despre problemele birocratice întâmpinate la accesare fondurilor europene, mai ales în contextul suspendării plăţilor pe  POS DRU de către Comisia Europeană din cauza neregulilor constatate în perioada Guvernului Boc.

[nggallery id=125]

 

No Comments

Comments for Valeriu Zgonea: “Pe noi ne preocupă crearea de locuri de muncă, atragerea de investiţii străine şi ne concentrăm în acest an în special pe agricultură” (FOTO-VIDEO) are now closed.