Valentin Bot: „Nu dorim să acuzăm pe nimeni, dar nu putem sta indiferenți, mai ales când suntem direct afectați!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on noiembrie 12, 2023 with No Comments

Nu sunt deloc puțini cei care circulă aproape zilnic dinspre Arad spre Şiria, dar după deschiderea pasajului peste calea ferată vor trebui să circule pe centură, până la sensul giratoriu care duce spre drumul judeţean ce pleacă spre Şiria dacă autoritățile vor să desființeze bariera de cale ferată de pe vechiul traseu.

Refuzul autorităților centrale de a lăsa deschis circulației vechiul drum ce face legătura între strada Șiriei și DJ709, o arteră folosită de toți cei ce merg spre Șiria și spre cele mai importante zone turistice din județ, un drum folosit de nenumărați oameni care fac naveta spre Arad, este nu doar împotriva logicii, dar și o măsură care afectează o mulțime de firme și oameni. A lua în considerare folosirea noului pasaj, și acesta amânat și tărăgănat vreme de aproape 15 ani, nu ține cont de cele mai elementare studii de trafic, ținând cont de faptul că o asemenea variantă ar duce la o și mai mare gâtuire a traficului, și așa suprasolicitat! Și, culmea, acest refuz vine în condițiile în care, doar la câțiva kilometri mai în față (dar și mai in spate), în Vladimirescu, este păstrată o trecere la nivel cu calea ferată, ceea ce transformă argumentul privitor la trenurile de mare viteză într-o motivare hilară! se arată îngrijorat primarul ing. Valentin Bot.

Mai mulți primari vor face front comun și vor protesta. Dacă este în interesul în interesul cetățenilor care circulă pe acest drum cu siguranță primarii comunelor afectate de această decizie ilogică vor recurge la alte forme de protest.

În aceste condiții, dacă demersurile legale nu se vor concretiza în păstrarea actualei treceri la nivel, singura variantă care ne rămâne este protestul, pe care sigur îl vom declanșa, dacă va fi nevoie! Sperăm să existe înțelegere și o colaborare între toate instituțiile județene, administrațiile locale și cetățenii județului Arad, care vor fi afectați de această măsură ilogică, de închidere a acestui punct de trecere peste calea ferată la intrare în municipiul Arad a conchis primarul comunei Șiria, ing. Valentin Bot

No Comments

Comments for Valentin Bot: „Nu dorim să acuzăm pe nimeni, dar nu putem sta indiferenți, mai ales când suntem direct afectați!” are now closed.