UTA pe litoral, dar nu în vacanță!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 20, 2020 with No Comments

Sâmbătă, UTA va redebuta pe prima scenă a fotbalului românesc după 12 ani de „purgatoriu” în eșalonul secund. O va face pe malul mării, la Ovidiu, împotriva grupării lui Gheorghe Hagi, „Viitorul”. Partida fiind prefațată de o conferință de presă, în care Laszlo Balint a punctat principalele repere ale întâlnirii de pe litoral.

„Nu e cazul să vorbim noi despre cât de sus i-a dus Gică Hagi pe cei de la Viitorul și Academia sa. Chiar aș vrea să-l felicit pe această cale pentru ceea ce a construit, o adevărată uzină de fotbaliști tineri” a precizat încă de la început Laszlo Balint.

Antrenorul „alb-roșiilor” s-a declarat surprins de schimbarea de la nivelul băncii tehnice a constănțenilor, după ce Hagi a făcut pasul înapoi în favoarea spaniolului Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez. „Schimbarea antrenorului la Viitorul este destul de importantă și prea puțin prevăzută, dar e foarte important cum o să ne prezentăm noi. Eu cred că la Viitorul, noului antrenor o să-i fie foarte greu să schimbe într-o perioadă atât de scurtă principiile și nici nu cred că-și propune asta. Până la urmă, e vorba de un antrenor spaniol, știm cu toții filosofia școlii spaniole care se pliază pe principiile foarte, foarte bine definite ale celor de la Viitorul și sunt convins că nu se vor schimba, sau cel puțin nu radical” a mai adăugat Balint.

Chiar dacă a recunoscut că alb-roșii nu sunt la cel mai bun nivel, atât din punct de vedere fizic cât mai ales al relațiilor de joc după schimbarea a 7-8 jucători din lotul cu care s-a promovat în urmă cu trei săptămâni, antrenorul UTA-ei a declarat: „Există nerăbdare, atât din partea mea, cât și din partea jucătorilor, în privința debutului în Liga 1. A fost o perioadă destul de dificilă și complicată în ceea ce privește stările noastre, ținând cont de toate dificultățile cu care ne-am confruntat, dar, e adevărat, avem o stare de emoție în ceea ce privește acest prim meci. Suntem foarte încrezători că putem să facem o figură frumoasă, în compania unui adversar foarte dificil, într-o deplasare extrem de complicată din toate punctele de vedere. Atât ca și distanță pe care o avem de parcurs, cât și ca nivel al adversarului”.

Utiștii vor pleca de la Timișoara cu avionul la București, pentru ca în această seară să se cazeze la Hotelul Mirage din Snagov. În apropierea acestuia se va desfășura ultimul antrenament înainte de jocul de sâmbătă, după care se va pleca spre Constanța. „Din fericire, suntem toți apți în acest moment, chiar o să facă deplasarea toată lumea.  Suntem 22 de jucători, cu trei portari, plus ultimii trei juniori sosiți la club, adică Rusu, Tescan și Ivan, rămâne doar să fiu inspirat. Sper să aleg cel mai bun <<unsprezece>> și apoi și soluțiile care vor veni de pe bancă, ce trebuie neapărat să aducă un plus. Este foarte bine că a rămas și această regulă cu cele cinci schimbări, pentru că va fi nevoie de ele și eu am încredere în aceeași măsură în toți jucătorii din lot. Avem jucători care din punct de vedere fizic sunt un pic decalați de grup, dar pe parcurs – bineînțeles – o să reglăm și aceste aspecte. Repet, a fost și acea perioadă în care am fost obligați să stăm în casă, pregătirea ne-a fost fracturată, dar sper să compensăm aceste neajunsuri prin determinare, dorință și ambiția de a demonstra că ne putem ridica la nivelul adversarului. Evident, la toate astea se adaugă și valoarea individuală a jucătorilor noștri și când spun asta nu mă refer doar la valoarea fotbalistică, ci și la cea umană și a caracterului lor. De când am venit la UTA am ținut cont în primul rând de aceste aspecte în formarea vestiarului și a grupului din interiorul său. În plus, chiar mi-a plăcut starea de spirit a băieților în aceste zile, chiar și astăzi a fost un antrenament reușit. Băieții au fost foarte motivați, foarte conectați și foarte nerăbdători să debuteze în tricoul UTA-ei în Liga 1” a mai spus tehnicianul „ Bătrânei Doamne”.

UTA va aborda partida cu Viitorul, ce urmează să se dispute sâmbătă, de la ora 15.30, cu următorul lot de jucători: Iacob, Balauru, Moldovan – Tomozei, Ivan, Benga , Melinte, Erico da Silva, Ilie, Roumpoulakou, Bustea – Albu, Roșu, Vulturar, Ursu, Morar – Hora, Buhăcianu, C. Rus, Ioniță, Rusu și Tescan.

 

No Comments

Comments for UTA pe litoral, dar nu în vacanță! are now closed.