UTA, părăsită de șansă

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 27, 2021 with No Comments

UTA-CFR Cluj, duelul de play-off al acestui week-end anunța un meci echilibrat, dar în același timp și unul fără menajamente, în condițiile în care ambele grupări doreau să facă uitată eliminarea prematură din Cupa României. În acest context a și început disputa, galeria arădeană protestând față de evoluția favoriților la Filiași, printr-un minut de tăcere și un banner pe care scria: „A avea voință nu înseamnă să spui că vrei, înseamnă să te ții de treabă”. A urmat apoi aceeași prestație de excepție a fanilor, chiar și în condițiile în care alb-roșii, la fel ca și cu Rapid, au fost conduși pe tabelă.

UTA nu a început rău, iar în minutul 11, Hora a fost aproape de deschiderea scorului, dar după ce a trecut de Bouhenna, a fost blocat de Burcă și a pierdut șansa golului. În continuare ambele echipe au jucat prudent, așteptând parcă greșeala de care să profite. Din păcate ea a venit în tabăra gazdă, în minutul 27, când Vukcevic a a bâlbâit o minge pe flancul  drept, Petrila a recuperat, a pătruns în careu, a centrat, Erico a respins slab, doar până la Bordeianu, aflat la marginea careului. Acesta i-a trimis lui Chipciu, care a reușit o execuție de generic, voleu din întoarcere, sub bara porții lui Iacob, 0-1. UTA nu a dezarmat, a presat mai mult, dar nu a găsit soluții pentru a străpunge defensiva aproape ermetică a clujenilor. Doar același Hora s-a aflat la finalizare, în minutul 40, dar lovitura sa de cap nu a găsit spațiul porții unui Bălgrădean, care pierduse startul.

UTA și-a anunțat intențiile ofensive și în debutul părții secunde. Isac, în două rânduri, a avut șansa egalării, dar prima dată a ratat întâlnirea cu mingea, în mijlocul careului, iar apoi Bălgrădean a parat. UTA putea egala și în min. 62, când Ubbink a șutat puternic, de la 12 metri, Bălgrădean a respins, până la Hora, care a șutat mult peste, de la doar câțiva metri. UTA a continuat să domine cu autoritate, clujenii renunțând la orice intenție ofensivă, o dovadă fiind faptul că minute bune nu au reușit decât să degajeze cât mai departe de careul propriu. Asaltul alb-roșu a continuat cu intensitate, iar UTA a mai ratat o data monumental, în min. 84, când Antal a reluat spre poartă, în careul mic, dar a tras în blocajul lui Burcă. Tragerile de timp ale clujenilor, jenante, copiate parcă de pe coclaurile ligilor inferioare, cu Bălgrădean și Cestor în prim plan, au fost taxate de tribunele arădene cu scandarea „Rușine! Rușine!”. În cele (doar) trei minute de prelungiri șansa a fost din nou cu trupa din Gruia. Mercioiu a a trimis mingea cu capul la încheietura barelor, aceasta a revenit în teren la Antal, care a tras, incredibil, în tribună, din careul mic! Consfințind o victorie a clujenilor, una obținută cu enormă șansă, în fața unei echipe, UTA, care desi a evoluat bine, a plătit tribut în primul rând lipsei de luciditate în fața porții lui Bălgrădean.

UTA: Iacob – Vukcevic (Mercioiu), Erico, Benga, Baravykas – Batha, Passaglia (Antal) – Roger, Ubbink, Miculescu (Isac) – Hora.

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Bouhenna, Burcă, Camora – Bordeianu, Culio (Cestor) – Chipciu, Păun (Fl. Ștefan), Petrila (Gîdea) – Costache (Boateng).

Au arbitrat: H. Mladinovici – la centru, R. Ghinguleac (ambii din București) și D. Mitruți (Craiova) – asistenți.

Foto: uta-arad.ro

No Comments

Comments for UTA, părăsită de șansă are now closed.