UTA, misiune grea la Sibiu!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 27, 2023 with No Comments

Au trecut doar două etape și UTA se confruntă deja cu probleme de efectiv, deplasarea de la Sibiu anunțându-se una în care lui Mircea Rednic nu îi va fi ușor să alcătuiască un prim unsprezece așa cum ar dori. Vor lipsi Ekmekci și Stroungis, ambii acuzând probleme cardiace, iar brazilianul Marcelo Freitas nu a primit, deocamdată, cartea verde. „UTA stă într-un atacant și jumătate” a recunoscut tranșant tehnicianul „Bătrânei Doamne”, care a precizat că Milosevic și Keseru, variante pentru compartimentul ofensiv, încă sub contract, nu intră în planurile sale tactice. Același statut avându-l Chindriș și Isac.

„Mi-aș dori ca Marcelo să primească cartea verde, să putem să îl folosim. Mi s-a spus că se va rezolva până la ora meciului și asta e un lucru bun pentru că s-a integrat destul de repede. Are calitate, mi-a plăcut cum s-a antrenat și cred că ar putea să ducă liniștit vreo 30 de minute. Se vede că are experiență, deja vorbește mult, dirijează, e un lucru pozitiv atât pentru echipă cât și pentru el. Nu e așa ușor să le facem actele jucătorilor non-comunitari, dar se fac presiuni, lumea de aici încearcă să-și facă treaba, sper să îl am până la ora meciului. Contează, căci am nevoie de o schimbare care să aducă un plus. Și la Galați și la meciul cu CFR, schimbările au făcut diferența. Cei care au venit de pe bancă pentru adversari au fost mult mai proaspeți și mult mai eficienți decât jucătorii care au intrat de la noi” a precizat Mircea Rednic.

Acesta a recunoscut că planurile privind întărirea lotului nu i-au ieșit așa cum și-ar fi dorit. „Atunci când am făcut declarația legată de cele cinci transferuri de la începutul lunii iunie, eram ferm convins că jucătorii cu care discutăm vor veni. Doi erau gata să se urce în avion, însă au purtat ceva discuții la telefon cu foștii jucători de aici, care nu au prea vorbit pozitiv de echipa noastră de club și s-au răzgândit. Apoi, unul dintre ei a semnată în Franța, în prima ligă, iar celălalt în Olanda, tot în prima ligă. Erau discuțiile ca și încheiate, domnul Meszar s-a ocupat și jucătorii erau ca și transferați, iar eu mi-am făcut ceva planuri legate de lot. Păcat, eu niciodată nu am vorbit rău de un club nici când eram jucător, nici când eram antrenor. Cei care au fost aici nu au ce să reproșeze clubului, suporterilor, condițiile sunt foarte bune, financiar nu au de ce să fie nemulțumiți. Printre ei sunt cei care ezită să plece de aici pentru că salariul de aici nu îl iau în altă parte, iar cei care au plecat nu au găsit echipe wow” a spus Rednic.

Tehnicianul UTA-ei a mai recunoscut că jucătorii transferați, ieri, de Poli Iași de la Rapid s-au aflat și în atenția UTA-ei, dar a mai oferit și numele fundașului stânga, Rareș Ispas. „Să nu credeți că cei care au apărut prin ziare și au semnat cu Poli Iași nu s-a vorbit cu ei. Eu personal am vorbit cu ei, dar s-au dus în alte părţi și asta înseamnă că le-au oferit mai mult decât am oferit noi. Cu Ciobanu am discutat de nu știu câte ori, cea mai bună perioadă a lui a fost cu mine, la Farul, unde era și căpitan. A ales Iașiul și pentru că într-o situația de de disperare, zic eu, cred că au oferit mai mult decât am oferit noi. Și cu Belu s-a discutat, să nu zică lumea că noi nu am vorbit cu jucătorii care erau puși pe lista de transfer. Și cu Ispas, de la Sepsi, s-a vorbit” a mai afirmat acesta

Mircea Rednic a recunoscut că se așteapta mai mult de la transferurile verii, dar, pe de altă parte, cere răbdare în numele lor. „Normal că sunt nemulțumiri legate de randamentul unor jucători, de la care ne așteptam mai mult. Dar eu zic că mai avem timp să analizăm, nu trebuie să luăm decizii pripite, sub influența rezultatelor, a situației sau a presiunilor din stânga sau din dreapta. Eu mă antrenez cu ei, au fost analizați, ultima decizie eu am luat-o, dar și alții s-au uitat peste CV-ul și imaginile cu ei. Erau pe liste, liste de zece, de cinci, de trei, nu au fost jucători luați doar de dragul de a lua. Nu mai e ca înainte, când cineva decidea, acum discutăm între noi, ne întâlnim să luăm hotărâri. Sunt mulți care vorbesc și mă deranjează cei care spun că am avut echipă mai bună, că-i regretă pe cei plecați. Da, am avut o echipă cu care ne-am salvat la baraj, lăsați trecutul, să privim viitorul. S-a pornit greu, mi-aș fi dorit înainte cu Galațiul să facem mai repede unele transferuri, dar nu s-a putut. E România, jucătorii mai vorbesc între ei despre situația actuală, filozofia clubului, nu e ușor să găsim repede jucători foarte buni. Sunt sigur că în august vor apărea multe oportunități, dar e târziu pentru noi. Trebuie să luăm maximum din aceste prime meciuri. Eu am venit într-un moment dificil și cred că putem face ce ne-am propus. Am pornit mai greu, dar asta nu înseamnă că nu putem lua trei puncte la Sibiu” a concluzionat Mircea Rednic

No Comments

Comments for UTA, misiune grea la Sibiu! are now closed.