UTA a dezamăgit în fața „câinilor”!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 13, 2022 with No Comments

Enormă frustrare, enormă dezamăgire! E cea mai bună caracterizare a stării de spirit care domnea în tabăra UTA-ei, la finalul unei partide, 0-0, departe de așteptări, cu umbra a ceea ce a fost cândva Dinamo.

Ce poți scrie la capătul unui meci pe care vrei să îl uiți cât mai repede, asta după ce toată suflarea fotbalistică a Aradului aștepta o evoluție la nivel înalt a favoriților, încununată de o victorie care nu mai fusese obținută pe teren propriu de 29 de ani.

Toate astrele păreau să se alinieze pentru UTA. Dinamo venea după două evoluții catastrofale în această săptămână, cu zece goluri încasate, cu moralul la pământ după umilința din meciul cu Craiova. O apărare franjuri, cea mai slabă a campionatului, cu 58 de goluri primite, cu jucători accidentați și suspendați, cu un antrenor contestat, având sabia lui Damocles deasupra capului

De partea cealaltă, UTA avea avantajul a două zile în plus de pregătire a acestui joc, după ce Dinamo a jucat joi cu Craiova. Alb-roșii mizau pe un stadion cu aproape cinci mii de fani, dornici să-și aplaude favoriții, un moral excelent după evoluția din fief-ul campioanei, un lot mult mai bine structurat,

Din păcate pe teren am văzut o UTA fără vlagă, fără inimă, fără inspirație și fără luciditate, atunci când era necesară. Nici de pe bancă nu a venit ceva care să scoată echipa din această stare. Cu câțiva jucători care și-au arătat limitele, aici referindu-ne în special la Leukzemis și Dangubici, cu alții departe de potențial, Roger și Ubbink fiind cele mai bune exemple, era greu să speri la un deznodământ fericit.

UTA a început prima repriză crispată, fără entuziasmul și ambiția arătate la meciurile cu Sepsi și CFR. S-a complăcut într-un joc steril, pozițional, lent și previzibil, ușor de contracarat. Au lipsit acțiunile în viteză, pătrunderile, centrările periculoase, dar mai ales șuturile la poartă.

Enorma ratare a lui Dangubic nu a venit pe fondul unui joc colectiv bun al arădenilor ci pe o recuperare în propria jumătate a lui Isac și o pasă excelentă. Aceluiași Dangubici i-a fost refuzat un gol valabil, la o semnalizare eronată a tușierului, dar cam atât s-a putu nota în dreptul alb-roșiilor în prima repriză.

Dinamo nu a pus nicio problemă, rezumându-se doar la blocarea oricărei intenții ofensive a arădenilor. A încercar să compenseze lipsa de formă și valoare printr-un plus de ambiție. Formulă care a funcționat, chiar și în inferioritate numerică, după eliminările lui Ehmann, în min. 43 și Răuță, în min. 77.

Ionuț Badea și-a arătat limitele și lipsa de inspirație prin deciziile luate. Trimiterea lui Roger în avanposturi, ca pivot, a privat UTA de jucătorul care alimenta cel mai mult atacul, alături de Ubbink. Ultimul a fost și el aproape inexistent, fiind folosit neinspirat, într-o zonă în care foarte greu își putea pune calitățile în valoare.

Repriza a doua a fost la fel de dezamăgitoare. UTA a mai avut o bună ocazie la șutul în transversală al lui Roger din minutul 62, dar și această ocazie a apărut parcă din întâmplare.

Chiar și cu doi oameni în plus, după eliminarea lui Răuță, jocul a suferit. Pase nesfâșite la mijlocul terenului, mingi lungi ușor respinse de dinamoviști, la fel ca și centrările lui Vukcevic și Shliakov Ionuț Badea a mizat și pe Cardoso, dar s-a simțit că acesta nu este pregătit după accidentarea suferită.

UTA putea da totuși lovitura în minutul al treilea din prelungiri, atunci când centrarea aceluiași  Cardoso a fost reluată de Otele, Figueiredo a blocat și Patriche a încercat să degajeze și a trimis mingea în bara propriei porți.

A fost ultima ocazie a unui meci pe care îl dorim uitat cât mai repede, dar și ultima prestație în alb-roșu pentru Roger, care de luni va îmbrăca tricoul campioanei, CFR Cluj.

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Isac – Roger, Ubbink, Dangubic (70 Cardoso) – Laukzemis (56 Otele).

Dinamo: Figueiredo – Buleică, Ehmann, Jovanovic (60 Giani Crețu), Patriche, A. Radu – Ivanov, Răuță, Pierret – C. Matei (88 Borcea), Ivanovski (90+2 Ricardo Grigore).

 

No Comments

Comments for UTA a dezamăgit în fața „câinilor”! are now closed.