Un parlamentar s-a alăturat „Marșului lui Ștefan cel Mare“

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , , , ,

Published on iulie 08, 2015 with No Comments

Deputatul în Parlamentul României, Petru Movilă, s-a alăturat sutelor de tineri porniți pe jos de la Chișinău spre București.

Aflați la jumătatea traseului pe teritoriul Republicii Moldova, manifestanții din „Marșul lui Ștefan cel Mare“ au plecat în această dimineață din Călărași și au poposit la Bahmut, unde parlamentarul de Iași i-a întâmpinat cu o donație considerabilă de alimente.

În ciuda temperaturilor caniculare, tinerii continuă să meargă pe jos spre Prut, unde sâmbătă, 11 iulie, la Ungheni, cu începere de la ora 10.00, va fi refăcut Podul de Flori.

„Ați demonstrat că știți să luptați să învingeți! Vă felicit pentru curajul și perseverența voastră!” i-a felicitat deputatul pe cei aflați în marș.

Deputatul Petru Movilă a fost prezent și la Marea Adunare Națională de la Chișinău, alături de senatorul Dorin Dobra. Ambii au luat cuvântul pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, în fața celor 30.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, ieșiți în stradă pentru Unire.

Din București, alți parlamentari au adresat mesaje de susținere celor prezenți la manifestație și la Marșul lui Ștefan cel Mare: deputații Mircea Irimie, Bogdan Diaconu, Eugen Tomac, Nuțu Fonta, Aurelian Mihai, Grigore Crăciunescu, Adrian-Nicolae Diaconu, Ionuț Săvoiu, Ioan Tămâian, senatorii Marcel Bujor, Sorin Bota și Varujan Vosganian.

„Marșul lui Ștefan cel Mare“ a început duminică, imediat după Marea Adunare Națională.

În semn de susținere a demersului celor o mie de tineri plecați pe jos spre capitala tuturor românilor, la București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, 12 iulie, ora 14.00, în Piața Universității. Bucureștenii, împreună cu tinerii basarabeni, vor merge la Cotroceni, unde vor cere Unirea președintelui României, Klaus Iohannis.

 

 

No Comments

Comments for Un parlamentar s-a alăturat „Marșului lui Ștefan cel Mare“ are now closed.