Un nou proiect Erasmus+, câștigat de Centrul Municipal de Cultură

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , , , ,

Published on februarie 08, 2017 with No Comments

foto

Centrul Municipal de Cultură este una din instituțiile care a câștigat, sub egida “By the book,” un proiect Erasmus+ de mobilitate pentru tineret, în valoare totală de 63,500.36 euro. ‘By the Book’ este un proiect EVS în contextul programului Erasmus+/ KA1 prin care un consorțiu de 10 parteneri europeni acreditați vor organiza 2 stagii de voluntariat transfrontalier găzduite în Arad. Participanții vor fi 16 tineri din Portugalia, Polonia, Franța, Italia, Spania, Germania, Grecia, Turcia. De asemenea, proiectul asigură incluziunea a 4 tineri cu oportunități reduse din categoria ‘obstacole economice’. Facem precizarea că instituția coordonatoare este Centrul Municipal de Cultură, iar organizația de găzduire Centrul Județean de Voluntariat.

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Dezvoltarea/îmbunătățirea acelor competențe de expresivitate culturală și antreprenoriale necesare susținerii unei activități independente în domenii culturale în rândul celor 16 participanți;

  2. Creșterea implicării active a grupurilor țintă în activitățile cultural-artistice din comunitatea lor .

Scopul proiectului:

Diversificarea ofertei de oportunități educaționale cu caracter cultural-artistic în rândul persoanelor și comunităților implicate în proiect pe întreg ciclul de viață al acestuia.

Programul de voluntariat va include organizarea unei campanii de promovare a lecturii în rândul tinerilor din Arad în colaborare cu reprezentanții bibliotecii județene ‘AD Xenopol’, activități de voluntariat în cadrul Bibliotecii Județene ‘A.D Xenopol’ Arad, implicarea activă a voluntarilor EVS în organizarea a 3 festivaluri internaționale, inițiative personal, inspirate de talente/capabilități individuale ale fiecărui voluntar.

Proiectul se va derula pe durata a 22 luni, în perioada 1 martie 2017-31 decembrie 2018.

No Comments

Comments for Un nou proiect Erasmus+, câștigat de Centrul Municipal de Cultură are now closed.