Un arbitraj mizerabil îi răpește UTA-ei șansa unui rezultat bun pe Arena Națională

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Published on decembrie 05, 2021 with No Comments

UTA merita mult mai mult în urma prestației din această seară cu FCSB de pe Arena Națională, dar a întâlnit un adversar redutabil. Acesta nu a fost însă gruparea păstorită de Gigi Becali, ci mizerabilul fluieraș purtând numele Marian Barbu, care a făcut-o praf pe UTA. O astfel de slugărnicie fotbalistică nu cred că s-a mai văzut nici pe vremea „cooperativei” sau înainte de 89, când se arbitra cu „dedicație”.

Arădenii s-au prezentat bine din punct de vedere al prestației din teren. Balint a aliniat o echipă cu Benga și Passaglia în locul lui Erico, respectiv Batha, iar FCSB a jucat exact ceea ce se aștepta. Trupa din Berceni a încercat să pună presiune încă de la început pe careul arădean, dar elevii lui Gyuszi Balint au închis foarte bine spațiile, iar cu excepția unui șut mult afară a lui Olaru, Iacob nu a fost pus la încercare.

La poarta cealaltă, Dangubic a trecut puțin pe lângă o minge trimisă în fața porții de Baravykas, apoi Passaglia a ratat din mijlocul careului, atunci când șutul său a trecut puțin pe lângă vinclu, ca la câteva minute după, Dangubic să șuteze de la aproximativ 20 de metri, Vlad a fost spectator, dar mingea a ocolit bara.

Imediat după aceste faze și-a intrat în rol centralul Marian Barbu. A dictat penalty la un presupus contact în duelul Roger – Octavian Popescu, fază analizată de fostul arbitru Adrian Porumboiu care a concluzionat că e „cel puțin comică. Jucătorul arădenilor stă într-o poziție normală și nu e deloc infracțiune”. Tănase a transformat lovitura de pedeapsă, 1-0.

Același Barbu l-a sancționat pe Vorobjovas foarte ușor cu cartonaș galben, dar a trecut cu vederea  o lovitură a lui Cordea la Shlyakov identică cu cea în care același Barbu l-a eliminat pe Batha în jocul cu Dinamo. Iar FCSB intra la vestiare cu avantajul golului făcut cadou de Barbu.

În a doua repriză UTA a forțat egalarea. Balint l-a trimis în teren pe Batha în locul avertizatului Vorobjovas, iar din minutul 63 l-a înlocuit și pe Passaglia cu Hora. FCSB a ratat o ocazie mare prin Cordea, singur cu Iacob, practic singura mare ocazie a grupării bucureștene. În cealaltă jumătate, arădenii împingeau tot mai mult jocul spre poarta lui Vlad și în minutul 72 avea să vină și meritata egalare. Ubbink l-a angajat în careu pe Dangubic, croatul a șutat puternic din cădere, Vlad a respins în față la Roger, care, l-a driblat și a trimis în poarta goală: 1-1! După numai un minut, Ubbink a fost aproape de 2-1, dar șutul olandezului a fost respins cu dificultate de Vlad în corner. Barbu a contribuit decisiv la succesul „oițelor” lui Jiji în minutul 80, atunci când nici el, și nici asistentul Orbuleț (nume predestinate pentru arbitraajul de calitate prestat), nu au văzut sau nu au vrut să vadă că mingea a ieșit mult în afara ternului, fază la care Dumiter a trimis în fața porții iar șutul lui Vali Gheorghe a lovit mâna lui Medjimorec. Din nou penalty, din nou a marcat Tănase, 2-1, și toate eforturile echipei arădene au fost șterse cu buretele de două decizii de arbitraj scandaloase. În prelungiri, Miculescu i-a luat fața lui Crețu după o centrare a lui Antal, arădeanul  a fost împins de fundașul bucureștenilor, a căzut pe Vlad dar Barbu și-a continuat prestația de circ și a dictat fault în atac…

Frustrant mod de a pierde pentru UTA, care în această seară merita mult mai mult. Alte comentarii sunt de prisos, menționând doar că sperăm să nu îl mai vedem pe centralul din Făgăraș delegat niciodată la un meci al arădenilor. Într-un fotbal normal și sănătos nu ar mai avea ce căuta pe un teren de fotbal…

FCSB: Vlad – Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic – Șut (O. Popescu), Olaru (Oaidă), Tănase – Cordea (V. Gheorghe), Keșeru (Dumiter), Oct. Popescu (Stoica).

UTA: Iacob – Baravykas, Benga, Medimorec, Shlyakhov – Vorobjovas (Batha), Passaglia (Hora) – Roger, Ubbink, Miculescu – Dangubic (Antal).

No Comments

Comments for Un arbitraj mizerabil îi răpește UTA-ei șansa unui rezultat bun pe Arena Națională are now closed.