Très Court International Film Festival – A 24-a ediție din 10 în 12 iunie la ARAD

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: ,

Published on iunie 02, 2022 with No Comments

Întreaga echipă a Très Court International Film Festival lucrează la foc continuu pentru a vă prezenta cele mai bune filme de maxim 4 minute în cadrul celei de-a 24e ediții a festivalului, care va avea loc din 3 în 12 iunie 2022 în peste 40 de orașe din întreaga lume și în 7 orașe din România: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Arad, Baia Mare, Iași, Odorheiu Secuiesc și Râșnov.

Din Los Angeles la Santiago de Chile, din India în România, de la Paris și până în Noua Caledonie, publicul va vibra în ritmul scurt metrajelor care, anul acesta mai mult ca niciodată, vor revela talentul și pertinența unei noi generații de cineaști.

Să spui o poveste în maximum patru minute – titlu și generic inclus – poate părea improbabil. Și totuși: într-o epocă a vitezei, în care schimbările climatice, sociale, tehnologice sunt în centrul reflecțiilor și discuțiilor, regizorii și regizoarele își exersează virtuozitatea prin acest format compact, care merge direct spre ceea ce e esențial. Festivalul este o oportunitate pentru tinerii creatori de a fi difuzați pe marile ecrane în fața spectatorilor din lumea întreagă. Este însă și ocazia pentru spectatori de a râde, de a plânge, de a se emoționa, de a-și pune întrebări sau chiar de a fi șocați de subiectele tratate cu forță, cu umor, cu curaj, sau cu poezie.

Acest eveniment mondial ajunge la peste 15 000 de spectatori de pe cele 5 continente. La finalul festivalului, vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiul Internațional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor.

Anul acesta, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad – Sala Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi”, veți putea descoperi:

Vineri, 10 iunie, ora 18.00

Competiția internațională 1 și 2

 Sâmbătă, 11 iunie, ora 18.00

Selecția familială (de la 6 ani)

Selecția franceză

 Duminică, 12 iunie, ora 18.00

Selecția documentară

Selecția Să râdem (înainte de sfârșitul lumii)

Eveniment organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE.

Organizatori locali: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” (Arad), Asociatia Mioritics (Râșnov), Fundația Bibliofil (Odorheiu Secuiesc), Fundația Arte+ (Baia Mare), Asociația RYMA (Alba-Iulia).

No Comments

Comments for Très Court International Film Festival – A 24-a ediție din 10 în 12 iunie la ARAD are now closed.