„Trei surori”, producție a Teatrului Național din Sibiu – în a treia zi de FITCA

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: ,

Published on noiembrie 23, 2022 with No Comments

Ziua de vineri, 25 noiembrie, începe, pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic, cu un spectacol al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Este vorba despre Trei surori”, de A.P.Cehov, producție semnată regizoral de Andreea și Andrei Grosu.

Un sunet lung și ascuțit ne rămâne lipit de creier. E soundtrack-ul tuturor momentelor în care am fi putut fi fericiți. În care ni s-ar fi schimbat viața. E sunetul ratării repetate care se scrie cu litere majuscule pe fruntea fiecăruia dintre noi. Un țiuit surd din ureche până în creier și din creier până în suflet. Eroii ne-eroi ai lui Cehov sunt cel mai aspru studiu asupra fericirii. Fericire. Fericirea. Ea, care uită să apară la câte unii. Despre care doar citim sau cu care ne închipuim întâlniri”. – argumentează cei doi regizori

Traducerea și scenografia aparțin lui Vladimir Turturica, iar muzica originală – lui Mihai Dobre.

«În „Trei surori” se așteaptă. Se așteaptă iubirea, se așteaptă viața, se așteaptă începutul până când vine sfârșitul. Suntem aduși pe lume pentru iubire, zice unul dintre nefericiții lui Cehov, sintetizând orice existența care pare neînsemnată. Iubirea suportă orice. E cea care dă sens încercărilor noastre. Oamenii ăștia, care caută iubirea cu atâta neliniște și care sunt speriați de gândul că ar putea să nu fie văzuți și iubiți, sunt obiectul nostru de lucru în acest spectacol. Toți vor un singur lucru, să scape din viața în care sunt captivi, să fugă, să urle, să dărâme bariere invizibile, să respire aerul pe care l-au simțit când au îndrăznit să viseze. Să fie liberi. Întru iubire. » – spun creatorii spectacolului

Actorii care dau viață textului cehovian sunt : Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pîrlițeanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacșu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Iustinian Turcu, Andrei Gîlcescu, Cendana Trifan, Diana Văcaru – Lazăr, Mariana Mihu – Plier, Mihai Coman și Viorel Rață.

Reprezentația este programată la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici.

Biletele, care costă 80 de lei (în stal, lojă și la etajul I), 60 de lei (la etajul II) și 40 de lei (la etajul III), pot fi achiziționate fie de la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, fie online, de pe www.eventim.ro.

No Comments

Comments for „Trei surori”, producție a Teatrului Național din Sibiu – în a treia zi de FITCA are now closed.