Traseul Turistic Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 23, 2016 with No Comments

turism-2

Masivul montan: Zărand

Marcaj: Triunghi galben

Lungime: cca. 3,4 km

Timp de mers: cca. 1 ½ h

Diferența de nivel: urcare: cca. 180 m, coborâre: -

Grad de dificultate: Mic, necesită o pregătire fizică moderată, efort susținut doar pe unele porțiuni ale traseului

Sezonalitate: Tot timpul anului

Nivel de echipare necesar: Echipament de drumeţie de complexitate medie (încălțăminte sport, bocanci sau ghete cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, telefon mobil, rezerve de hrană și apă).

Posibilități de recreere: Drumeție, ciclism montan

Trasee de legătură:

DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală (marcaj cruce galbenă)

Creasta Principală a Munților Zărand (marcaj bandă roșie)

Covăsânț – Creasta Principală (marcaj bandă albastră)

Obiective pe traseu: -

turism-4Acces în zonă: Din Arad pe DN7/E68 până după Barațca, pe DC 69 spre Cladova pe marcajul turistic DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală (marcaj cruce galbenă) până la intersecția cu Valea Cersca.

Descrierea detaliată a traseului:

Traseul turistic Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală (marcaj triunghi galben), cu o lungime de cca. 3,4 km, pornește din traseul turistic DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală (marcaj cruce galbenă) la confluența Văii Cladova cu Valea Cersca (Valea Chersca). Traseul turistic urmează drumul de pe Valea Cersca pe o distanță de cca. 2,3 km, după care traversează valea și începe să urce pe un drum până la intersecția cu Creasta Principală a Munților Zărand, în apropierea de Vf. Gurgului (Vf. Ghiorguliu).

turism-1Din Creasta Principală traseul poate fi parcurs înapoi spre Valea Cladovei sau se poate continua pe Creasta Principală a Munților Zărand (marcaj bandă roșie) spre dreapta în direcția Vf. Cârciuma (Vf. Crâșma), aflat la cca. 6 km și spre stânga în direcția Vf. Capra, aflat la cca. 7,1 km. Urmând linia crestei spre stânga, la cca. 100 m se află intersecția cu traseul turistic Covăsânț – Creasta Principală (marcaj bandă albastră), iar spre dreapta, la cca. 2,4 km intersecția cu traseul turistic Șaua Cazan – Schitul Feredeu – Creasta Principală (marcaj punct albastru).

ATENȚIONARE! Din cauza condițiilor meteo sau a exploatărilor forestiere, unele trasee sau porțiuni din traseele turistice pot deveni impracticabile pentru parcurgerea acestora,

No Comments

Comments for Traseul Turistic Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală are now closed.