Traian Igaş: „Domnule ministru, cu tot respectul, în calitate de senator de Arad, vă cer să vă daţi demisia din fruntea Ministerului Culturii “

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 18, 2013 with No Comments

Este impardonabilă declaraţia ministrului Daniel Barbu de la Timişoara, declaraţie prin care îşi exprimă sprijinul necondiţionat pentru candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Îi reamintesc dânsului că, până acum, mai multe oraşe şi-au manifestat intenţia de a candida, printre care şi Aradul.

Săptămâna trecută domnul ministru Barbu a participat la şedinţa Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO. În calitate de preşedinte al acestei comisii l-am invitat pe domnul ministru pentru a discuta pe marginea priorităţilor Ministerului Culturii, pentru anul 2013, privind protejarea şi valorificarea monumentelor istorice şi culturale româneşti din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În cadrul acestei şedinţe domnul Daniel Barbu a lăsat impresia că tratează cu echidistanţă acest proces de desemnare a oraşului Capitală Culturală Europeană.

Dar ieri, în conferinţa de la Timişoara, acelaşi ministru promite că nu a făcut nici un alt angajament în altă parte, în afară de Timişoara, cu tot respectul pentru alte oraşe din România.

„Domnule ministru, cu tot respectul, în calitate de senator de Arad, vă cer să vă daţi demisia din fruntea Ministerului Culturii pentru declaraţiile părtinitoare pe care le-aţi făcut. Ca arădean voi face lobby pentru oraşul meu, chiar dacă lăsaţi să se înţeleagă faptul că lobby-ul nu contează în faţa dosarului de candidatură. Mă întreb cine analizează în primă fază acest dosar de candidatură, nu cumva ministerul pe care îl conduceţi chiar dumneavoastră?”

 

No Comments

Comments for Traian Igaş: „Domnule ministru, cu tot respectul, în calitate de senator de Arad, vă cer să vă daţi demisia din fruntea Ministerului Culturii “ are now closed.