Traian Igaş: “Descentralizarea – eşec marca USL”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on octombrie 21, 2013 with No Comments

senator,traian igas,arad,aradreporter,usl,descentralizare,

Astăzi, după şedinţa Biroului Permanent Naţional a PDL, am luat decizia de a cere USL retragerea intenţiei de angajare a răspunderii pe tema descentralizării. Vrem dezbatere în Parlament pe descentralizare. Noi, în calitate de mesageri ai primarilor opoziţiei, trebuie să le susţinem punctele de vedere. Este inadmisibil să nu iei în considerare punctele de vedere ale primarilor din opoziţie, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Numai în judeţul Arad, PDL are peste 50% din administraţia locală, 40 de primari (municipiul, 5 oraşe, 34 de comune) şi un total de 401 de aleşi locali. Este de neacceptat ca o formaţiune în prag de destrămare să decidă soarta administraţiei doar pentru că se grăbeşte să îşi împartă zonele de influenţă pentru baronii locali.

PDL are primari performanţi, iar la Arad am dovedit acest lucru prin realegerea lor în bloc în 2012. Însă toată munca lor va fi în zadar, dacă Guvernul incapabil să colecteze bani la buget vrea să scape de nişte responsabilităţi şi le aruncă în cârca primarilor.

Descentralizarea trebuie să fie un impuls pentru dezvoltare dar dacă autorităţile locale vor primi doar sarcini suplimentare, fără sursă financiară, USL nu va face altceva decât să îngreuneze activitatea primarului. În proiectul marii descentralizări politice a USL, primăriile vor avea în plus 10 atribuţii majore, deşi, conform statisticilor, Guvernul nu va putea să le ofere pentru acestea mai mult de 3-5% din buget.

No Comments

Comments for Traian Igaş: “Descentralizarea – eşec marca USL” are now closed.