Țigări fără acte confiscate la Nădlac

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on martie 24, 2015 with No Comments

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – I.T.P.F. Oradea au descoperit şi confiscat peste 1.600  pachete de ţigări şi aproximativ 150 ţigări de foi pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă în ţară fără documente legale.

În data de 24.03.2015, ora 07.30, la punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat la controlul specific, cetăţeanul român Silviu D., în vârstă de 28 ani, din jud. Constanţa care conducea un microbuz marca „Opel Vectra” înmatriculat în România. Acesta era însoţit de Vasea G. R., de 33 de ani din jud. Iaşi.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj dar şi în interiorul maşinii, mai multe sacoşe din rafie şi genţi de voiaj, pline cu pachete de ţigări şi ţigări de foi, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

La cercetări, cei doi bărbaţi au declarat că au achiziţionat ţigările din Cehia, contra sumei de 3000 de euro, pentru consum propriu şi nu ştiau că este interzis să transporte o cantitate mare de ţigări fără documente legale.

Întrega cantitate de ţigări, în total 1658 de pachete de ţigări şi 149 de bucăţi de ţigări de foi diferite mărci (Marllboro, L.D., Davidoff, L.M., Coshiba, Hoyo de Monterrey) a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză actele de cercetare penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără marcaje sau marcate necorespunzător, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

No Comments

Comments for Țigări fără acte confiscate la Nădlac are now closed.