Tăiere ilegală de arbori

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on februarie 16, 2017 with No Comments

IMG_2048

Un echipaj al Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Săvârșin, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a fost sesizat miercuri, 15 februarie a.c., cu privire la un transport de lemn, proaspăt tăiat din pădure, ce se presupune a fi ilegal.

Sesizarea a fost făcută de o persoană anonimă, care a reclamat faptul că, un bărbat transportă material lemnos din zona Valea Burdijeni și îl depozitează in dreptul unui imobil din localitatea Petriș, județul Arad.

Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar în urma verificărilor efectuate, au stabilit că, Andrei C, de 26 ani, din Petriș, a tăiat de pe proprietatea personala mai multi arbori nemarcati și i-a transportat la domiciliul sau.

A fost solicitată, de asemenea, prezența unui specialist silvic pentru efectuarea măsurătorilor și stabilirea prejudiciului.

Având în vedere că ” ,,tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“, constituie infracţiune conform Codului silvic, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor

No Comments

Comments for Tăiere ilegală de arbori are now closed.