Studenţi străini în vizită la Consiliul Judeţean Arad

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 26, 2016 with No Comments

img_4881

Consiliul Judeţean Arad a fost astăzi gazda unor oaspeţi deosebiţi, studenţii din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, conduşi de rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci. Cei peste 70 de studenţi au fost întâmpinaţi de către Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad şi Claudia Boghicevici, vicepreşedinte.

Avem o cultură complexă și la rândul nostru ne place să credem despre noi că înglobăm în ființa noastră spiritul tuturor popoarelor care au contribuit la aceasta”, le-a transmis Iustin Cionca tinerilor aflaţi pentru prima dată în instituţie. „Aradul se poate mândri cu un trecut cosmopolit, moștenire pe care o păstrăm și astăzi. Oraș aflat din vremuri străvechi la confluența drumurilor comerciale care fac legătura între Estul și Vestul Europei, Aradul a fost deschis întodeauna oamenilor veniți din afara lui. De azi încolo e rândul vostru să contribuiți și voi cu ceva la cultura Aradului. De cealată parte, prin Universitățile noastre vă vom ajuta să descoperiți farmecul lumii minunate în care trăim” a mai completat preşedintele CJA.

Acţiunea a avut loc în cadrul săptămânii de acomodare destinată studenților anului I, români şi străini din peste 11 ţări precum Italia, Germania, Franţa, Serbia, Tunisia, Maroc, Nigeria, Egipt, organizată de preşedintele fondator prof. univ. dr. Aurel Ardelen şi prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”. „Accommodation week a decurs conform planificării. Astăzi am avut întâlnirea cu autorităţile locale și întrucât Universitatea noastră este una comunitară, formată din autorităţile locale, am considerat o etapă deosebit de importantă această întâlnire. Am fost primiți cu căldură de conducerea Consiliului Județean Arad, cărora le mulțumim pe această cale. Studenţii au fost foarte încântați, au pus întrebări și au stat de vorbă cu reprezentații conducerii Consiliului Județean, dl. președinte Iustin Cionca și doamna vicepreședinte Claudia Boghicevici, iar ca o idee concretă de continuare a acestui parteneriat a fost vizita județului Arad, însoțiți de un ghid oferit de Consiliul Județean, precum și punerea la dispoziție a unor hărți ale județului în toate limbile de circulație internațională pe care le folosesc studenții noștri” a declarat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

La rândul său, Claudia Boghicevici a precizat că vor găsi în Consiliul Judeţean un partener de încredere, la care pot apela pentru realizarea de proiecte universitare. „Niciodată sala Consiliului Judeţean Arad nu a fost atât de frumoasă ca astăzi, pentru că astăzi avem în faţa noastră tineri plini de viaţă, ambiţioşi, talentaţi. Sunteţi bineveniţi în Arad şi vă stăm la dispoziţie pentru a cunoaşte oraşul şi judeţul. Avem un parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” prin care vom lucra împreună materiale de informare, în limbile engleză, franceză şi italiană, materiale ce vă vor fi destinate! Aradul este frumos, o locaţie minunată şi sunt convinsă că vă va plăcea la noi!” a fost mesajul transmis tinerilor studenţi de Claudia Boghicevici.

No Comments

Comments for Studenţi străini în vizită la Consiliul Judeţean Arad are now closed.