Student arădean premiat în cadrul unui festival de film

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 02, 2017 with No Comments

Festivalul de film documentar DocuArt, desfăşurat la Bucureşti în perioada 26 septembrie – 1 octombrie, s-a aflat la a 6-a ediţie. În acest an au fost 31 de participanți finali, care au fost împărţiţi în trei secțiuni competiționale — principală, studențească și documentar TV. Aceştia au fost selectați din peste 100 de înscriși, de o comisie de preselecție formată din doi critici de film și un regizor.

În cadrul secțiunii principale au intrat în concurs 12 pelicule, în competiție studențească — 14, iar la secțiunea documentar TV au fost selectate cinci filme.

Unul dintre filmele de scurt metraj care a fost selectat să participe la „competiţia studenţească, fiind premiat pentru montajul realizat de către arădeanul Codruţ Dubăţ, a fost „O viaţă ratată”. Documentarul vorbește despre istoria de rezistență a unui național-țărănist în fața represiunilor regimului comunist din România.
Iată componenţa echipei care a realizat această producţie a UNATC Film (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Cargiale” Bucureşti):
Regie: Eugeniu Bocancea
Montaj: Codruț Dubăț
Sunet: Codruț Dubăț
Imagine: Doru Ihnatiuc

„Numai 14-s norocoase! Vorbesc despre filmele înscrise în competiția studențească. Au nerv, ironie, empatie. Și adevărul e că mâncarea de la cantinele studențești este de multe ori mai bună decât cea pe care o găsim la restaurantele titrate. Da, studenții fac documentare bune.” – a spus Ştefan TURCU, pe site-ul festivalului.

De menţionat ar mai fi faptul că filmul „O viață ratată” a mai luat locul 3 la FestivalulCronograf (Singurul festival internațional de film documentar din Republica Moldova, organizat anual la Chişinău, începând cu 2001) la secțiunea cadRO.

No Comments

Comments for Student arădean premiat în cadrul unui festival de film are now closed.