“Stejarii” au învins Spania şi s-au calificat la Cupa Mondială

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 22, 2014 with No Comments

Naţional de rugby a României a reuşit să se califice pentru a opta oară consecutiv la Cupa Mondială de Rugby ce va fi găzduită în 2015 de Anglia. Toate aestea după ce “Stejarii” au învins la Cluj, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 32-6 (13-3).

Reuşitele României poartă semnăturile  lui; Vlaicu – două lovituri de pedeapsă şi trei transformări, Ionuţ Dumitru – două eseuri şi Valentin Calafeteanu – un eseu. Echipa României a beneficiat şi de un eseu de penaltitate.

În această ediţie a CEN, naţionala noastră a învins Portugalia (24-0) şi Rusia în deplasare (34-3), ocupând în prezent primul loc, cu 33 de puncte din opt meciuri, urmată de Georgia 28 de puncte, din şapte meciuri şi de Rusia cu18 puncte,din şapte meciuri.

România va afla în ce grupă va evolua, după rezultatele din ultimele două partide cu Belgia, pe teren propriu la 8 martie, şi Georgia, în deplasare la 15 martie. Dacă va termina pe primul loc în clasament, România va fi repartizată în Grupa C, alături de campioana mondială Noua Zeelandă, Argentina, Tonga şi Africa 1.Meciurile României ar avea loc la Gloucester cu Tonga (19 septembrie) şi cu Argentina (25 septembrie), la Cardiff pe Millenium Stadium cu Noua Zeelandă (2 octombrie) şi Exeter cu Africa 1 (7 octombrie).

În cazul în care se va clasa a doua, România va juca în Grupa D alături de Franţa, Irlanda, Italia şi Canada. Meciurile României din Grupa D ar avea loc pe Stadionul Olimpic din Londra cu Franţa (23 septembrie), pe Wembley cu Irlanda (27 septembrie), la Leicester contra Canadei (6 octombrie) şi la Exeter cu Italia (11 octombrie).

No Comments

Comments for “Stejarii” au învins Spania şi s-au calificat la Cupa Mondială are now closed.