Spitalul Judeţean Arad are un nou sediu administrativ (FOTO-VIDEO)

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on martie 14, 2014 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a inaugurat noul sediu administrativ al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, obiectiv ce face parte dintr-o strategie amplă de regândire a circuitelor sanitare în această instituţie medicală. „Am considerat absolut necesară existenţa unui sediu distinct pentru conducerea spitalului, pentru a elibera spaţiile ocupate în interiorul spitalului de către partea administrativă. Spaţiul rămas liber în spital va fi folosit în interesul sănătăţii, mai precis va fi alocat Unităţii de Primire Urgenţe, secţie care în momentul de faţă este în plină  modernizare”, a subliniat Nicolae Ioţcu.

Fondurile necesare finanţării noului sediu provin din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, valoarea totală a investiţiei fiind de 617.520 de lei, cu aproape 200.000 de lei mai puţin decât sumele alocate iniţial, suprafaţa construită a  imobilului fiind de 187.85 mp. „Am avut alocată o sumă de 850.000 de lei din bugetul Consiliului Judetean Arad. In urma licitaţiei şi a finalizării lucrărilor, s-a ajuns ca această clădire să coste mai puţin, deci am creat şi o economie din suma estimată şi, în acelaşi timp, am pus în valoare un început de clădire care exista pe acest loc şi de care cetăţenii Aradului îşi aduc aminte, clădire începută acum 10-12 ani, aflată în ruină. Am reconfigurat-o drept sediu administrativ şi iată că, în câteva luni de zile, am dat-o în folosinţă”, a apreciat Nicolae Ioţcu.

La rândul său, dr. Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a subliniat: „ Pentru prima dată, conducerea spitalului şi personalul administrativ se află reunită într-un singur sediu. Avem la dispoziţie un spaţiu potrivit pentru a ne desfăşura activitatea. Era un trafic nefiresc al persoanelor care nu aveau legătură cu actul medical. De astăzi, toţi care care vin la spital cu probleme adminsitrative au la dispoziţie noul sediu, astfel încât circuitele spitalului nu mai sunt încărcate cu activităţi ce depăşesc sfera actului medical”.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a declarat că în perioada următoare vor începe şi lucările de amenajare a spaţiului exterior aferent spitalului, în paralel cu lucrările de extindere şi modernizarea a Secţiei de Primire Urgenţe. „În foarte scurt timp, patru cinci luni de zile, întreaga incintă va fi modernizată. Vorbim aici nu doar despre heliport, care este operaţional în momentul de faţă, ci şi de amenajarea aleilor de descărcare ce se vor face în faţa spitalului şi de extinderea UPU, astfel încât să avem un circuit normal şi corect al salvărilor în curtea spitalului şi o Unitate de Primire Urgenţe modernă, aş putea spune cea mai modernă din vestul ţării”.

[nggallery id=120]

No Comments

Comments for Spitalul Judeţean Arad are un nou sediu administrativ (FOTO-VIDEO) are now closed.