Soţia ministrului „Altă întrebare”, pensionară la 47 de ani. Vezi ce pensie „modestă” are

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 07, 2017 with No Comments

iordache dna

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, este cel care a pregătit ordonanţele adoptate marţi seara de Guvern, privind modificarea Codului Penal şi graţierea unor categorii de detinuţi, „botezat” de miercuri ministrul „Altă întrebare” în urma imaginilor de la conferinţa de presă în care a anunţat noile măsuri şi în care a repetat „fără număr” acest răspuns la întrebările jurnaliştilor. Fost deputat şi membru al Comisiei de Arbitraj, Iordache nu este singurul din familie care are legatură cu justiţia. Sotia sa a fost judecator, dar în 2015, la vârsta de doar 47 de ani s-a pensionat de la Înalta Curte de Justiţie.
De altfel, la vremea respectivă, presa a scris că judecătoarea Magdalena Iordache a preferat să se pensioneze decât să judece un caz celebru orchestrat de DNA. După mai bine de 20 de ani de muncă, plecată de la Judecatoria Caracal, Magdalena Iordache ajunsese la Înalta Curte când – ghinionul ei – i-a fost repartizat dosarul de corupţie al făgărăşencei Alinei Bica, fosta şefă DIICOT. La vremea respectivă, finalul anului 2014, soţul ei era deputat PSD de Olt.
Magdalena Iordache a făcut tot ce-a putut să scape de acest dosar, făcând patru cereri de recuzare, toate însă i-au fost respinse. Atunci, ca să fie sigură, judecatoarea şi-a inaintat  cererea de pensionare catre CSM, care i-a fost şi aprobată în ianuarie 2015. Magdalena Iordache avea doar 47 de ani în acel moment, iar pensia pe care a câştigat-o anul trecut, conform celei mai recente declaraţii de avere a lui Florin Iordache a fost de peste 12.000 de lei pe lună. Acum, îşi completeaza veniturile şi din drepturi de autor – fosta judecatoare este şi senior editor la revista Universul Juridic.
În trecut, Magdalena Iordache a făcut parte şi din completul care l-a achitat pe Adrian Năstase în dosarul „Mătuşii Tamara”, însă s-a recuzat în „Trofeul Calităţii”.

delia

Fata, recent angajată la BNR
La finele anului trecut, în lunile noiembrie şi decembrie, a avut loc un proces de recrutare la banca centrală  pentru extinderea departamentului de relaţii cu publicul, iar Delia Iordache, fiica de 25 de ani a ministrului Florin Iordache, a fost angajată începând cu data de 1 ianuarie 2017 la Cancelaria BNR. Economica.net a încercat să afle de la ea data exactă a angajării, funcţia exactă pe care o ocupă, şi momentul angajării, dar, după ce i-au fost puse aceste întrebări, a închis telefonul. Înainte de a ajunge la banca centrală, fiica ministrului a ocupat o funcţie în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la departamentul Relaţia cu Românii de pretutindeni.

sursa:http://www.bzb.ro

No Comments

Comments for Soţia ministrului „Altă întrebare”, pensionară la 47 de ani. Vezi ce pensie „modestă” are are now closed.