Sergiu Bîlcea (PNL): “Politica PSD loveşte economia privată!”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on iunie 25, 2017 with No Comments

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, consideră că PSD afectează grav economia privată şi pune în pericol veniturile românilor.

Cursul euro de peste 4,6 lei este ultima ispravă a guvernării PSD, generată de criza politică artificială, de lupta pentru putere în acest partid. Cursul euro afectează atât economia cât şi veniturile românilor care şi-au asumat rate. Aceste derapaje vin pe fondul unei guvernări incapabile să genereze o creştere solidă a economiei private. Cei de la PSD se laudă cu o creştere economică bazată exclusiv pe consum, în ciuda avertizărilor experţilor economici din România şi UE. Sumele alocate de stat pentru investiţii au scăzut dramatic, cu peste 30% în primul trimestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

             Cei de la PSD generează artificial o euforie economică, fără să ţină cont de pildă de avertizările experţilor BNR, care au arătat la începutul lui mai că lipsa investiţiilor publice afectează creşterea economică şi descurajează investiţiile din sectorul privat. Pe piaţa construcţiilor este o situaţie paradoxală: piaţa rezidenţială creşte spectaculos, în timp ce lucrările de infrastructură scad cu dramatic. Asta înseamnă că sectorul privat îşi face treaba, Guvernul nu!

             Degeaba avertizează specialiştii că acest trend de cădere a investiţiilor în infrastructură afectează companiile româneşti, fabricile şi transportatorii locali, forţa de muncă bine calificată, comunităţile locale şi zonele cele mai sărace – guvernarea PSD se acoperă cu creşterea economică din consum. Experţii Comisiei Europene sunt îngrijoraţi de scăderea investiţiilor publice, au recomandat ca majorările salariale să fie în echilibru cu investiţiile publice. PSD a promovat până acum politici care lovesc economia privată, deci speranţele de viitor ale românilor.

             Personal, sunt îngrjorat de măsurile pe care PSD le va gândi pentru a acoperi efecteze crizei politice: mă aştept la amplificarea politicilor populiste în detrimentul creşterii economice solide, bazate pe investiţii”, a declarat Sergiu Bîlcea.

 

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea (PNL): “Politica PSD loveşte economia privată!” are now closed.