Sergiu Bîlcea: „Dacă «actorii» care au iscat acest «război al zăpezii» tăceau, filosofi rămâneau!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 18, 2017 with No Comments

sergiu-bilcea

O conferință de presă referitoare la deszăpezire a avut loc, astăzi, la Consiliul Județean. Vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a fost flancat de administratorul public, Gheorghe Stoian, în explicarea detaliilor legate de contractul de deszăpezire a județului Arad.

Vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a făcut câteva precizări și a prezentat cele două bibliorafturi de documente referitoare la contractul de deszăpezire. „Uităm de multe ori că cetățeanul este cel care beneficiază de serviciile prestate. O singură firmă pe 1200 km de drum județean este foarte greu să acopere tot necesarul. Nu aș coborî discuția atât de jos, să spun cine a încheiat contractul. Dar anul viitor situația trebuie să fie alta, îmi doresc ca locuitorii Aradului să nu mai aibă problemele pe care le-au avut anul acesta! Nu mă interesează cine a încheiat contractul de deszăpezire, ci cum a funcționat. Noi am sesizat inadvertențe, lipsuri, probleme legate de caietul de sarcini, de personalul care realizează deszăpezirea”.

CJ are nevoie de un alt contract de deszăpezire, pentru că cel de anul acesta nu a funcționat, a accentuat vicepreședintele Consiliului Județean. Un exemplu îl reprezintă situaţia drumului Julița-Mădrigești, care a trebuit să fie închis, asta în condiții de ninsoare ușoară. „Ce s-ar fi întâmplat dacă aveam o zăpadă de 30 de centimetri? Am fost cu președintele Consiliului Județean pe teren, am fost cu echipele Consiliului Județean și am constatat că firma de deszăpezire nu poate face față singură pe toate drumurile județene. Vrem un contract mult mai bun, poate ar fi bine ca fiecare tronson să fie deservit de câte o firmă. Aș dori ca arădenii să beneficieze de servicii corecte de deszăpezire. Cu tot cu această iarnă blândă, din punct de vedere al precipitațiilor, au fost probleme. Dar asta deja ține de trecut, iar eu vreau să privesc înspre viitor”.

Administratorul public al județului Arad, Gheorghe Stoian, a precizat că rezilierea contractului de deszăpezire se va realiza „numai în primăvară”, ca urmare a discuției purtate cu reprezentantul companiei Inteco Holding.

Dacă «actorii» care au iscat acest «război al zăpezii» tăceau, filosofi rămâneau”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean.

No Comments

Comments for Sergiu Bîlcea: „Dacă «actorii» care au iscat acest «război al zăpezii» tăceau, filosofi rămâneau!” are now closed.