Senatorul Wiener (USR) solicită răspuns de la Ministerul Sănătății pentru investiții în Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 20, 2017 with No Comments

Adi Wiener

După ce Parlamentul i-a respins amendamentele la buget care ar fi adus 31 milioane de lei în spitalele din Arad, senatorul Adrian Wiener nu renunță. Acesta îl interpelează pe ministrul Sănătății și îi solicită să precizeze câți bani și pentru ce obiective de investiții va repartiza Ministerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad în 2017.

Medicul arădean semnalează în demersul său că „pe lângă spațiile hoteliere inadecvate, care funcționează cu plan de conformare de la Direcția de Sănătate Publică, dotarea materială cu aparatură și tehnică medicală este total insuficientă.” Senatorul USR susține în primul rând necesitatea aparatului RMN, al cărui formalități de achiziție s-au finalizat în ianuarie, pentru obținerea sa propriu-zisă fiind necesară doar „repartizarea bugetară consecventă pe trimestrul I 2017” a banilor alocați deja în 2016.

Pe lângă achizițiile legate de imagistica medicală a SCJU Arad pe lista de investiții aprobată de Consiliul de Administrație și de Ordonatorul principal de credite se mai gasesc multe dotări absolut necesare funcționării unui spital de urgență cu 1.368 de paturi, unul din cele mai mari spitale din țară”, se precizează în interpelare. Senatorul Wiener face referire la aparatura pentru Maternitate și secțiile de ATI, însă lista completă de achiziții necesară pentru un act medical corect în Arad este mult mai lungă. Din totalul solicitat, 22.7 milioane lei ar urma să fie investiți în aparatură medicală. Suma de 8.5 milioane lei reprezintă investiții în reparații la Secția Obstetrică Ginecologie, Neonatologie, la cea de Psihiatrie, precum și la Municipal, dar și pentru proiecte tehnice, studii de fezabilitate sau DALI-uri la clădirile ce aparțin Spitalului Județean.

Având în vedere afirmarea fermă a preocupării Guvernului din care face parte și Ministrul Sănătății, Dorel Bodog, față de reabilitarea și modernizarea infrastructurii medicale din România, mă aștept ca și problemele majore din Arad să fie adresate. În total dezacord cu gestul lor, observ că parlamentarii PSD au respins aceste investiții, solicitate prin amendamentele mele la legea bugetară. Gravele problemele din sistemul medical din Arad persistă și ei nu fac nimic în privința asta. De aceea i-am solicitat punctual Ministrului să se pronunțe asupra întregii liste de necesități pe care cei din Spital le-au solicitat”, a declarat senatorul Adrian Wiener.

No Comments

Comments for Senatorul Wiener (USR) solicită răspuns de la Ministerul Sănătății pentru investiții în Arad are now closed.