Senatorul liberal Ioan Cristina anunță că PNL avansează un proiect legislativ care cuprinde măsuri de sprijin pentru familiile cu copii mici

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on aprilie 12, 2023 with No Comments

Este vorba de reducerea TVA la 5%, permisă de Directiva europeană 2006/112/EC pe TVA, pentru anumite categorii de produse pentru copii: Alimente pentru sugari (de exemplu, lapte praf), articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte, șervețele și scutece. De asemenea, proiectul vizează reducerea TVA la 5% și pentru scaunele auto destinate copiilor, absolut necesare pentru transportul acestora  în siguranță.

„Sunt măsuri extrem de necesare. Familiile cu copii au nivelul de trai afectat, au greutăți. De aceea, PNL este preocupat de soluții pentru acest segment important al populației”, a declarat senatorul liberal arădean.

Acesta susține că: „E important sa lansam politici publice relevante pentru familiile cu copii din România. Declinul demografic este o problemă foarte serioasă. Chiar zilele trecute au fost publicate noi date în acest sens din care reiese că în februarie 2023 s-au născut cu 2500 mai puțini copii decât în luna precedentă”.

Proiectul legislativ va fi depus săptămâna aceasta în Parlamentul României, a mai precizat Ioan Cristina.

 

No Comments

Comments for Senatorul liberal Ioan Cristina anunță că PNL avansează un proiect legislativ care cuprinde măsuri de sprijin pentru familiile cu copii mici are now closed.