Senatorul Ioan Cristina: „PNL este singurul care poate opri partidul-stat PSD”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on martie 20, 2014 with No Comments

Senatorul Ioan Cristina a declarat, într-o conferinţă de presă, că PNL este singura garanție împotriva pesedizării României și împotriva întoarcerii la perioada 2000-2004, subliniind în acelaşi timp că Traian Băsescu nu mai prezintă o ameninţare, fiind la final de mandat.

„Adversarul nostru politic principal este PSD. Bătălia pentru viitorul României nu se mai dă cu Traian Băsescu, care se află la final de mandat, ci cu PSD, care are o tentaţie nereprimată de a deveni partid-stat”, a declarat senatorul.
Acesta s-a referit şi la momentul constituirii USL, când PSD părea că s-a desprins de practicile abuzive care caracterizau partidul pe vremea lui Adrian Năstase. „Însă, odată cu câștigarea alegerilor din 2012 și intrarea la guvernare, PSD a redevenit acea formațiune avidă de putere și control. PNL este singura garanție împotriva pesedizării României și împotriva întoarcerii la perioada 2000-2004. PSD ne arată în fiecare zi că vrea să ne întoarcem în trecut, să stăpânească România, să pună mâna pe toate resursele. Din acest motiv nu mai există USL”, a spus Ioan Cristina.

În opinia senatorului arădean, PNL trebuie să atenționeze societatea românească că PSD nu mai este interesat de cetățeni și de problemele acestora, ci doar de a redeveni partidul-stat din perioada lui Năstase. „Social-democrații caută cu disperare formule de a se ascunde în spatele unor alianțe pentru că le este frică de propriul nume. Oamenii nu au uitat ce a insemnat PSD pentru România. Când spui PSD, te gândești invariabil la partid-stat, baroni, interese clientelare, subordonarea justiției, jaf din banii statului. Dacă PNL nu ar fi intervenit ferm, România ar fi avut acum exploatarea de la Roșia Montana începută fără nicio dezbatere, legea amnistiei și grațierii, prin care unii scăpau de justiție, în loc de dreptate până la capăt, cota unică anulată și impozitare progresivă având ca efect reducerea veniturilor multor oameni, așa cum dorea PSD”, a precizat senatorul liberal.

 

No Comments

Comments for Senatorul Ioan Cristina: „PNL este singurul care poate opri partidul-stat PSD” are now closed.