Senatorul Ioan Cristina (PNL): „Așteptăm demisia lui Oprea”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 22, 2016 with No Comments

ioan-cristina

Votul din Senatul României din data de 19 septembrie 2016 privind solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea formulării cererii de efectuare a urmăririi penale față de domnul senator Gabriel Oprea – fost ministru al afacerilor interne și viceprim-ministru pentru securitate națională, în dosarul nr.905/P/2015 al Direcției Naționale Anticorupție, demonstrează un mod de obstrucționare a justiției din partea Coaliției PSD+ALDE și mai nou în această alianță intră și “noul PMP”(format din oamenii domnului Băsescu și a generalului Oprea).

Senatorii Partidului Național Liberal, printre care și subsemnatul, au votat pentru ridicarea imunității și pentru cererea de urmărire penală față de domnul Oprea.

Din păcate, moartea tânărului polițist Bogdan Gigină, inclusiv evenimentul din clubul “Colectiv” nu au trezit conștiința și așa-zisa moralitate a senatorilor social-democrați, mulți dintre ei foști UNPR-iști, legată de schimbarea mentalităților, inclusiv atunci când sunt cereri de ridicare a imunității parlamentare pentru anchetele justiției.

Este de neconceput această diferenţă între parlamentar și cetăţeanul de rând care ar trebui să bneficieze de tratament egal. Eliminarea imunității parlamentare vine din nevoia de transparenţă. În momentul în care eşti votat ca parlamentar oamenii se aşteaptă să ştie ce votezi, cum votezi şi pentru ce votezi, ce iniţiative parlamentare ai și nu în ultimul rând se așteaptă să primeze interesul național și nici de cum cel personal.

În acest sens, consider că votul de obstrucționare a anchetei în cazul senatorului Gabriel Oprea versus Bogdan Gigină este imoral și reprezintă o nouă pată pe obrazul Senatului României.” a încheiat senatorul PNL Ioan Cristina.


No Comments

Comments for Senatorul Ioan Cristina (PNL): „Așteptăm demisia lui Oprea” are now closed.