Senatorul Ioan Cristina: „Acțiunea de protest a poştaşilor nu va afecta plată pensiilor și a celorlalte prestații sociale”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on mai 16, 2013 with No Comments

Senatorul USL Ioan Cristina, membru al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, a ţinut să-i liniştească pe pensionarii arădeni în ceea ce priveşte încasarea pensiilor, pusă sub semnul întrebării de greva poştaşilor.

„Ministerul Muncii a primit asigurări de la liderii de sindicat ai Poștei Române că acțiunea de protest nu va afecta plată pensiilor și a celorlalte prestații sociale, adică indemnizația de creștere a copilului, alocațiile de stat pentru copii şi aşa mai departe”, a declarat senatorul Ioan Cristina, explicând că o bună parte din veniturile Poștei provin tocmai din această plată a pensiilor: „Comisionul pentru acest serviciu, care este de 1%, reprezintă o parte importantă în veniturile Poştei Române, pe care compania, mai ales în conjunctura actuală, nu-și poate permite să-l piardă.”

Senatorul a spus că pensionarii nu trebuie să intre în panică dacă încă nu le-au sunat poştaşii la uşă. „Ieri a fost prima zi în care a început plata pensiilor și, oricum, acestea nu pot fi plătite toate într-o singura zi. Plățile pentru pensionari sunt programate între zile de 14 și 26 ale fiecărei luni”, a declarat senatorul Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad.

 

 

No Comments

Comments for Senatorul Ioan Cristina: „Acțiunea de protest a poştaşilor nu va afecta plată pensiilor și a celorlalte prestații sociale” are now closed.