Seminar organizat de DGASPC Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on februarie 26, 2016 with No Comments

IMG_20160225_110316

Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului Arad a organizat în data de 25.02.2016 un seminar județean cu tema “Parteneriat și educatie pentru șanse egale acordate copiilor și tinerilor din sistemul de protecție”, în cadrul proiectului “EDUC-Plus” PEH021 implementat de Asociația Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS din Bucuresti. Proiectul “EDUC Plus Formare permanentă și profesionalism pentru servicii de calitate acordate copiilor din sistemul de protecție” este finanțat cu sprijinul Programului RO10 CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Seminarul se înscrie în demersurile de îmbunătățire a parteneriatului între instituții publice și a parteneriatului public privat pentru a contribui la creșterea șanselor de integrare în școală și comunitate a copiilor și tinerilor din servicii rezidențiale.

La seminar au participat reprezentanți ai instituțiilor publice (Consiliului Județean Arad, Inspectoratul Școlar Arad, Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad, DGASPC Arad), ai organizațiilor neguvernamentale (Asociația Oaza, Fundația Creștină Angelis, Fundația Humanitară Debora, Asociația de Caritate Maranata, Fundația MMC Frumușeni) și ai firmelor (SC Electronic Shop Arad și MAN Corporation).

În cadrul seminarului au fost dezbătute împreună cu participanții, posibile modalități de intervenție pentru a facilita, la nivel județean integrarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție județean, în școală și comunitate. S-au realizat totodată propuneri de activități concrete de realizat în perioada următoare precum și de teme care ar trebui incluse într-un Cod de bune practici de parteneriat public-privat pentru incluziunea socială și non-discriminarea copiilor din unități rezidențiale.

No Comments

Comments for Seminar organizat de DGASPC Arad are now closed.