Ședință ordinară a CLM Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on octombrie 26, 2022 with No Comments

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a lunii octombrie, s-au aflat proiectele de hotărâre privind stabilirea tarifelor aferente Bazinului de polo, Stadionului Municipal Arena Francisc Neuman și cele aferente zonei de agrement Ștrandul Neptun.

În vederea asigurării prestării unor servicii de calitate, cu realizarea unui raport calitate/cost cât mai bun pentru serviciile prestate, precum și a îndeplinirii indicatorilor de performanță stabiliți de către Consiliul Local al Municipiului Arad, societatea Recons a identificat necesitatea modificării tarifelor anterior menționate, având în vedere faptul că desfășurarea activității societății necesită consumuri de resurse umane, materiale și financiare precum și creșterea substanțială a tarifelor pentru furnizarea energiei electrice, gaze naturale, apă și salubritate, precum și a serviciilor prestate de către terți.

În ciuda notelor de fundamentare prin care societatea își justifică necesitatea modificării tarifelor la cele trei puncte de lucru, proiectele de hotărâre au strâns doar voturi “împotrivă“ și “abțineri“, astfel că se va reveni asupra lor și cel mai probabil se vor afla pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CLM Arad.

Înțeleg opoziția Consiliului Local Municipal față de majorarea semnificativă a tarifelor la bazinul de polo, ștrand și stadionul municipal, dar nu pot să ignor calculul matematic al conducerii societății Recons ca urmare a creșterii prețurilor la energie în special, dar și la celelalte utilități. Proiectele au parcurs pașii administrativi și legislativi, iar acum urmează ca toată lumea să se așeze la aceeași masă și să ia o decizie fermă și corectă. Sper ca proiectele să se regăsească pe ordinea de zi a următoarei ședințe, pentru că îmi doresc să închei acest subiect, să avem niște tarife cât mai aproape de realitatea din piață pentru a nu fi cumva în situația în care lună de lună, anumite puncte de lucru ale societății Recons să înregistreze pierderi care pe termen lung ar împinge societatea spre insolvență și faliment. Evident că nu ne dorim acest lucru!”, a declarat primarul Călin Bibarț.

No Comments

Comments for Ședință ordinară a CLM Arad are now closed.