Se reia stagiunea Teatrului de Marionete Arad

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , ,

Published on septembrie 21, 2013 with No Comments

Duminică, 22 septembrie, de la ora 11, debutează stagiunea Trupei  de Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”Arad, cu spectacolul „Tovarăşul de drum”. Piesa a fost realizată după o poveste de Hans Christian Andersen, în regia lui Radu Dinulescu şi a fost montată în 2011 la Teatrul de Marionete, instituţie aflată în subordinea Primăriei Municipiului Arad, în cadrul proiectului cu finanţare europeană Vagabondaj. Este primul spectacol din întreaga lume care îmbină tehnica teatrului de animaţie cu cea a filmului 3D, ulterior echipa montând în aceeaşi manieră şi „Pinocchio” de Carlo Collodi cu intenţia ca acest stil să devină un brand al instituţiei arădene.

De menţionat faptul că din proiectul Vagabondaj au mai făcut parte Teatrul de Păpuşi dinBelfort, Franţa şi Compania Karromato din Praga, Cehia. Încă de la început „Tovarăşul de drum” a fost tradus în limbile franceză şi cehă pentru a putea fi jucat în ţările de origine ale teatrelor partenere.

Spectacolul poate fi văzut doar cu ochelari speciali cu lentile colorate, care vor fi puşi la dispoziţia publicului la intrarea în sală. Din distribuţie fac parte actorii Cristian Bordaş, Carmen Mărginean şi Adina Doba. Scenografia şi marionetele sunt realizate de Nelu Pitic, sonorizarea îi aparţine lui Dorel Parfeni, iar aranjamentul de lumini lui Cornel Dume. Personajele, decorurile şi coloanasonorăau fost realizate de belgianul Armand Richelet Kleinberg. Vă reamintim că pentru scenografia spectacolului „Tovarăşul de drum” belgianul a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scenograf la ediţia 2011 a Festivalului Internaţional Atelier de la Baia Mare

Biletele pentru spectacolul „Tovarăşul de drum” pot fi cumpărate de la casa de bilete a Secţiei Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici din strada Episcopiei nr.15, preţul unui bilet fiind de 6.00 lei.

No Comments

Comments for Se reia stagiunea Teatrului de Marionete Arad are now closed.