„Sărbătoarea Codrenilor” pe Valea Hurezului

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , , ,

Published on august 01, 2016 with No Comments

chisindia

Desfășurată în perioada 30 – 31 iulie „Sărbătoarea Codrenilor” ajunsă la cea de-a 38-a ediție este o manifestare cultural – artistică devenită deja o tradiţie a comunei Chisindia şi a satului Văsoaia, în cadrul căreia populaţia vârstnică împărtăşeşte noilor generaţii obiceiurile şi datinile strămoşeşti, întâmplări şi legende cu oameni din părţile locului.

Manifestarea a reunit într-un program artistic, ansambluri populare din care nu a lipsit „Pădureanca”, „Druscelele”, „Armonia Mureşană”, „Sânzienele” şi orchestra „Mărunţelul”. Un moment special a fost susţinut de orchestra „Rapsozii Zărandului” condusă de maestrul Petrică Paşca. Nu au lipsit nici cântecele populare interpretate de Cornelia Căpraru Roman, Malvina Nagy, Tiberiu Crişan, Elena Voichiţa Suba, Cosmina Brădean, Maria Raşca, Roxana Suciu, Mădălina Păcurar, Liliana Păiuşan, Boriţa Mercea, Cătălina Farcaş. Invitaţi speciali la „Sărbătoarea Codrenilor” au fost Aurel Vlaicu Turcaş, Monica Blaga şi fanfara condusă de prof. Ioan Miculiț.

La fel ca în fiecare an cel mai așteptat moment a fost concursul “Cea mai bună pălincă de Chisindia”, un produs “brand” nu doar al zonei ci a întregii părţi de vest a ţării.

Nu putem să nu amintim implicarea în acest eveniment de tradiție a inimosului primar al localităţii Chisindia, Ionel Paşca, care s-a bucurat de participarea a sute de locuitori ai zonei, dar şi numeroşi oaspeţi din judeţele Arad, Bihor şi Hunedoara.

No Comments

Comments for „Sărbătoarea Codrenilor” pe Valea Hurezului are now closed.