Şah Club Vados atacă promovarea

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , ,

Published on octombrie 15, 2013 with No Comments

După un meci dramatic, echipa clubului de șah Vados a reușit să câștige, derby-ul cu Apollo Satu Mare, din runda a cincea a Diviziei B la șah, atacând promovarea în primul eşalon cu două runde înainte de final.

După primele patru runde ambele echipe aveau punctaj maxim – 8p, cu câte patru victorii (se acordă doua puncte la victorie, un punct la meci egal), câștigând detașat partidele disputate, fiind despărțite doar de punctaverajul general, favorabil sătmărenilor care au totalizat 15,5 puncte față de 14,5 puncte ale arădenilor.

Cum ultimele două runde erau considerate mai ușoare pentru ambele combatante, având un punctaveraj mai bun, pentru cei de la Apollo era suficient și un meci egal, astfel că cei de la Vados, pornind cu șansa a doua în meci (ca medie elo a echipei) trebuiau să forțeze victoria.

Prima partidă s-a terminat după mai bine de două ore de joc la masa a treia unde Dinu Suciu, de la Vados, l-a blocat cu negrele pe Radu Tincu, partida încheindu-se remiză.

La prima masă, Ladislau Kelly avea misiunea dificilă de a-i rezista cu piesele negre marelui maestru maghiar Zoltan Varga. Deși a jucat foarte bine prima fază a partidei, acest lucru l-a costat mult timp pe ceas și, ajuns în mare criză de timp, jucătorul nostru nu a mai reușit să facă față problemelor ridicate pe tablă de mai experimentatul său adversar pierzând partida.

După terminarea primelor două partide, cei de la Apollo conduceau cu 1,5 la 0,5 și mai aveau nevoie doar de o remiză în ultimele două partide pentru a se califica.

Totul părea să îi avantajeze pe sătmăreni, pentru că la masa a doua, Bogdan Ionescu (Vados) a făcut o mică eroare într-o poziție ceva mai bună și șansele gazdelor păreau să se risipească. Jucând însă foarte tăios și incisiv, Bogdan a lansat un atac distrugător asupra regelui advers și a reuşit să egaleze situația în meci.

Mai rămânea de jucat o singură partidă, la masa juniorilor, unde Flavius Alb (Vados) trebuia să forțeze o poziție egală cu Andra Cîmpean (Apollo). După aproape cinci ore de joc, Flavius a reusit să câștige aducând victoria arădenilor de la Vados, care se află acum la doar un pas de promovare.

Ultimele două runde se dispută în această dupăamiază și mâine dimineaţă, la Hotelul Moara cu Noroc.

No Comments

Comments for Şah Club Vados atacă promovarea are now closed.