S-a inaugurat Staţia de Sterilizare Centralizată de la Spitalul Judeţean

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 21, 2013 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a inaugurat miercuri, 21 august, Staţia de Sterilizare Centralizată. Analizând priorităţile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, un obiectiv principal a fost amenajarea acestei secţii. Valoarea totală a investiţiei fiind de 347.000 lei. Lucrările au fost demarate în 25 februarie 2013.

În această nouă locaţie sunt funcţionale două aparate de sterilizare (unul nou achiziţionat şi unul mai vechi, dar care este în curs de recondiţionare). „Secţia de Sterilizare a Spitalului Judeţean trebuia modernizată, din două mari motive: ca să oferim o siguranţă pacienţilor şi personalului medical şi desigur, ca spitalul să poată fi acreditat. Până

acum secţia a funcţionat într-un spaţiu impropriu, atât ca şi dotări, cât şi din punct de vedere a dimensiunilor spaţiului. Am găsit soluţia de a amenaja secţia într-o zonă care până la renovare era insalubră şi nu era folosită de spital„ a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Pentru asigurarea calităţii actului medical, Consiliul Judeţean Arad  a mai alocat suma de 464.000 lei în vederea achiziţionării componentelor necesare funcţionării (cărucioare, mese de lucru, casolete, etc.).

Având în vedere legislaţia în vigoare precum şi faptul că sterilizarea centralizată deserveşte mai multe secţii, în urma unificării spitalelor, alocarea unui spaţiu în acest scop a fost obligatoriu. În prezent există în spaţiul nou amenajat, 4 zone distincte.

-         zona de decontaminare şi dezinfecţie

-         zona de pregătire şi împachetare materiale sanitare

-         zona destinată sterilizării

-         depozitul de materiale sterile

“Pentru fiecare zona exisăa câte un filtru pentru personal, dotat cu echipament de protecţie adecvat zonei respective: halate, şort de protecţie, mănuşi de cauciuc, etc.

Toate aceste lucrări s-au efectuat cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică, şi corespund tuturor normelor legislative în vigoare” a declarat Teodora Olaru, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Pe lângă standardul ridicat la care va funcţiona sterilizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, beneficiari ai investiţiei sunt: Bloc Operator Chirurgie 1, BO Chirurgie Infantilă, Ortopedie, Chirurgie plastică, ATI, Gastroenterologie, UPU, Hematologie, Neurologie, etc.

No Comments

Comments for S-a inaugurat Staţia de Sterilizare Centralizată de la Spitalul Judeţean are now closed.