România susține campania ONU pentru egalitatea de gen, „HeforShe”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on mai 11, 2015 with No Comments

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice și Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați a lansat pe site-ul MMFPSPV, petiția online pentru susținerea campaniei U.N. Women „HeforShe”, care vizează egalitatea de gen și are ca scop obținerea sprijinului din partea bărbaților. Campania se bucură de susținerea președintelui României, domnul Klaus Iohannis și de cea a prim-ministrului României, domnul Victor Ponta.

Ministrul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, doamna Rovana Plumb și coordonatorul Departamentului pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, doamna Ioana Cazacu, îi invită pe toți cei interesați să sprijine egalitatea de gen, iar pe bărbați să semneze petiția online. „Cu prilejul Zilei Egalității de Șanse între Femei și Bărbați (8 mai), lansăm pe site-ul instituției, petiția online a campaniei U.N. Women, HeforShe. Îi invit pe toți cei interesați să o semneze și, astfel, să transmitem un mesaj clar că România susține egalitatea de şanse şi drepturile femeilor”, a declarat doamna ministru Rovana Plumb. „România face pași importanți în ceea ce privește egalitatea de șanse și drepturile femeilor. După ce, anul trecut, a fost înființat Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, celebrăm pentru prima dată în România Ziua Egalității de Șanse. Ne alăturăm și campaniei pentru egalitate de șanse a UN Women. Vă invit să intrați pe site-ul Ministerului Muncii și să semnați petiția ‪‎HeForShe!”, a declarat, la rândul său, doamna Ioana Cazacu, secretar de stat în MMFPSPV și coordonator al DESFB.

Campania „HeForShe” a fost lansată la ONU, în luna septembrie 2014, de către U.N. Women și se desfășoară pe o perioadă de un an. Aceasta reprezintă o acțiune de solidaritate pentru egalitatea de gen. Ambasadoarea campaniei este actrița britanică Emma Watson. Petiția poate fi semnată accesând următoarea adresă de internet:  Sustin petitia! 

 

 

No Comments

Comments for România susține campania ONU pentru egalitatea de gen, „HeforShe” are now closed.