Rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 (înainte de contestații)

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on iunie 22, 2020 with No Comments

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

Situația statistică la nivelul județului Arad arată că dintre cei 3245 candidați prezenți, 2365 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 72,88%.  Dintre aceștia, 5 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 90,39 % : 3245 candidați prezenți, dintr-un total de 3590 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2672 candidați ( 82,16 %), iar 62 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2116 candidați ( 65,17 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 28 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 145 candidați (din 156 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5.

Nu a fost eliminat niciun un elev din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

 În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Niciun candidat din judeţul Arad nu va susține Evaluarea Națională în etapa specială.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

 

No Comments

Comments for Rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 (înainte de contestații) are now closed.