Rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat faţă de anul trecut

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 04, 2013 with No Comments

Unul dintre obiectivele majore ale USL este înbunătăţirea ratei absorbţiei fondurilor europene. Banii europeni reprezintă o şansă importantă pentru noi, atât pentru finanţarea unor investiţii, cât şi pentru crearea de noi locuri de muncă. După un an, rezultatele sunt promiţătoare: Guvernul USL a reuşit dublarea ratei de absorbţie a fondurilor europene, la 15,18%. Acest lucru demonstrează că măsurile adoptate de Guvern au avut un impact pozitiv asupra absorbţiei fondurilor europene.

Nu trebuie să uităm că la preluarea guvernării de către USL, o parte din programele europene erau suspendate sau presuspendate, ca urmare a neregulilor din perioada 2009-2011. Guvernul USL a reuşit să deblocheze aceste programe şi a atras într-un an la fel de mulţi bani ca şi guvernele PDL în aproape patru ani de guvernare.

Guvernul Ponta pregăteşte cu mare atenţie Mecanismul Financiar Multianual, pentru a ne asigura că România este gata să acceseze mai eficient fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

 

No Comments

Comments for Rata de absorbţie a fondurilor europene s-a dublat faţă de anul trecut are now closed.