Raportare săptămânală de activitate în cadrul DSP Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on august 08, 2022 with No Comments

Vă prezentăm o parte din activitatea Direcției de Sănătate Publică Arad în săptămâna 01-05 august 2022:

În cadrul serviciului control sănătate publică (SCSP) au fost efectuate 30 de controale în unități sanitare, ștranduri, pensiuni, uzine de apă în mediul rural și unități economice. Au fost constatate următoarele nereguli:

  • nerespectarea normelor igienico-sanitare în unități economice
  • gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor rezultate în urma activității medicale
  • curățenie superficială în locurile greu accesibile în unități medicale, ștranduri
  • utilizarea apei care nu corespunde normelor de calitate, conform reglementărilor în vigoare la ștranduri

În urma acestor constatări, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 7 avertismente și 7 amenzi în cuantum de 31.200 lei.

În cadrul Departamentului de Supraveghere în Sănătate Publică, în perioada 01.08.2022 -05.08.2022, au fost eliberate/soluționate următoarele notificări/autorizații:

- la Compartimentul de supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile au fost eliberate 4 autorizații sanitare de funcționare.

- la Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă au fost 5 notificări de construcție și amenajare, 15 redactări pentru certificarea conformității normelor legislative în vigoare, 58 prelevari uzine dintre care jumate au fost chimice, iar jumate micro și 10 prelevări de probe de apă la bazine și piscine. Pe Medicina Muncii au fost efectuate determinări de noxe profesionale în 3 unități industriale și au fost intocmite 2 procese verbale.

Pentru perioada 01.08.2022-05.08.2022, Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică (LDISP) din cadrul DSP Arad, a lucrat 130 probe, reprezentând:

- 47 probe de apă rețea și apă fântâni

- 20 probe apă de bazin

- 2 probe HIV

- 4 unități alimente

- 14 probe aeromicrofloră

- 9 probe sterilitate

- 3 probe apă tratată

- 31 teste sanitație

De asemenea au fost lucrate 24 probe din controlul intern și testele de sanitație LDISP și s-au efectuat 60 determinări noxe.

 

 

No Comments

Comments for Raportare săptămânală de activitate în cadrul DSP Arad are now closed.